Heeft LinkedIn in 2018 bijna 6 miljoen Nederlandse leden?

verbaasdHet lijkt mij een ongekend hoog aantal maar volgens social media experts Aaltje Vincent en Raymond Janssen is dat wel degelijk het geval. Zij stellen dat in 2018 maar liefst 80% van de Nederlandse beroepsbevolking op LinkedIn actief zal zijn. Met een beroepsbevolking die tegen die tijd uit bijna 7,4 miljoen personen bestaat zijn dat dus ruim 5,9 miljoen LinkedIn gebruikers.

Dat je in een ongekend volatiele wereld als social media maar liefst 5 – 6 jaar vooruit kan kijken is in mijn optiek volstrekt onmogelijk. Maar ik ben dan ook geen social media expert. En dat je daarbij verwacht dat feitelijk 100% van hoger en middelbaar opgeleid Nederland op LinkedIn zal zitten en zelfs nog een deel van lager opgeleid Nederland is zo mogelijk nog verrassender. Maar wederom; ik ben geen social media expert.

Overigens is dit niet de enige boude uitspraak van het tweetal. Zo is er de uitspraak dat er een direct verband bestaat tussen de economische crisis en de explosieve groei van het aantal Nederlandse LinkedIn gebruikers. Hoewel er ongetwijfeld een relatie bestaat heb ik nog geen onderzoek over dit onderwerp gezien. Maar ja, het gaat hier wel om social media experts. Als ik deze redenatie overigens zou volgen zal ondertussen de gehele beroepsbevolking van Griekenland en Spanje op LinkedIn zitten. Eens even navragen bij LinkedIn

En dan is er nog deze:

zeker nu nog slechts vijf tot tien procent van alle vacatures in kranten of op vacaturesites staan

Op basis van minimaal 20.000 nieuwe online vacatures per week betekent het volgens Vincent en Janssen dus dat er eigenlijk 200.000 tot 400.000 nieuwe vacatures per week zijn? Wauw! Ik ga eens bij die knoeiers van Jobfeed en CBS vragen waar ze nou eigenlijk helemaal mee bezig zijn. En het kan niet anders dan dat alle werklozen enorm luie flikkers zijn. Of zou het kunnen zijn dat Vincent en Janssen uit hun nek zitten te lullen? Nee, dat laatste is onmogelijk… het zijn tenslotte social media experts.

Geef een reactie

2 Comments