Kan iemand in hemelsnaam het licht bij UWV uitdoen?

Tegen de achtergrond van een steeds verder oplopende werkloosheid en daarmee ook een snel stijgend aantal aanvragers en ontvangers van een WW-uitkering is het nog altijd voortdurende onvermogen van UWV om Mijn UWV weer beschikbaar te krijgen extra schrijnend. Vooral omdat naar nu blijkt het change management proces bij UWV een lachtertje is:

Na de mislukte softwareupdate om de performance van het Mijn UWV-portal te verbeteren, proberen de betrokken leveranciers IBM en Unisys de oude situatie van medio december te herstellen.

De situatie van half december? Dat is een (potentieel?) dataverlies van meer dan drie weken? Hoe kan dat in hemelsnaam? En waarom moet een rollback zo tergend lang duren?

In dit verband is de homepage van Unisys Nederland overigens extra schrijnend:

Unisys | Homepage

Maar dat potentiele dataverlies is nog niet eens het enige; blijkbaar is het testen van een update van Mijn UWV evenzeer een farce:

Daarbij speelt mee dat testen lastig is omdat het achter een DigiD-omgeving plaatsvindt. ‘De softwareupdate is wel getest, maar eigenlijk beschikt het UWV over te weinig nep-inschrijvers – niet-bestaande DigiD’-inlogcodes en Burgerservicenummers – voor een soepel testtraject. Wij zijn benieuwd hoe andere instanties die met DigiD werken daarmee omgaan.’

Onvoorstelbaar…  Het is lastig om te testen… En die laatste zin is een extra brevet van onvermogen. UWV is nu ineens benieuwd naar hoe andere instanties met DigiD testen? Dat is niet bekend, terwijl het zo ‘lastig’ is?? Holy shit!

Hoe kan een overheid een permanent blunderende uitvoeringsorganisatie als UWV haar gang laten gaan? Zowel voor gebruikers van Werk.nl als van Mijn UWV is dit een volstrekt onacceptabele situatie. En dit is een organisatie die vanaf 2015 alleen nog maar via Internet te benaderen is…

Als extra kleur; ik kreeg vandaag onderstaande foutmelding toen ik via Werk.nl de Nieuwsflits Arbeidsmarkt probeerde te downloaden in verband met de groei van het aantal WW-ujitkeringen in december 2012:

image

Het was een directge link vanuit de PDF van het CBS naar aanleiding van de werkloosheidscijfers van vanochtend. Hoezo is mijn portal session no longer valid?

Bizar…

Geef een reactie

10 Comments