LinkedIn kloontjes op Facebook, januari 2013

Er is weer het nodige veranderd bij de LinkedIn kloontjes op Facebook sinds vorige maand. BranchOut is verder gemarginaliseerd (van 420.000 monthly active users (MAU) naar slechts 210.000) terwijl Identified volgens verwachting is ingestort (van 6.500.000 MAU naar 1.100.000). BranchOut is ondertussen zelfs kleiner dan BeKnown…Tegelijkertijd is er voor alle andere kloontjes (Beknown, Silp, Jobandtalent, Talent.me, Talent Exchange, OhmyJob, Pooldip en Emplido) helemaal niets veranderd. Zij zijn allemaal nog net zo irrelevant als een maand geleden. Overigens is voor alle kloontjes het leven uiterst, uiterst onzeker geworden met de komst van Facebook’s Graph Search.

En dit zijn de monthly active users (MAU) voor deze 10 kloontjes op 16 januari:

Monthly active users (MAU) voor professionele netwerk applicaties op Facebook, 16 januari 2013. Bron: Facebook

Monthly active users (MAU) voor professionele netwerk applicaties op Facebook, 16 januari 2013. Bron: Facebook

Zowel BranchOut als Identified hebben een zeer turbulente periode achter de rug waarbij beide kloontjes uiterste pogingen deden om hun gebruikersaantallen omhoog te pushen. Zonder enig blijvend effect overigens, zoals onderstaande grafiek nadrukkelijk laat zien:

MAU voor BranchOut en Identified, 15 mei 2012 – 16 januari 2013. Bron: Facebook, AppData

MAU voor BranchOut en Identified, 15 mei 2012 – 16 januari 2013. Bron: Facebook, AppData

Het kan bijna niet anders of Identified heeft het juiste moment afgewacht om een of andere spamactie te starten op de datum dat BranchOut de laatste keer implodeerde. Maar helaas, Identified heeft vervolgens exact hetzelfde lot ondergaan.

Identified is nog de enige van de kloontjes met een MAU van boven de 1 miljoen. Voor zolang het duurt… Het is bijna het verhaal van de 10 kleine negertjes. Waarbij Identified nog het enige resterende negertje is. Maar of dat van lange duur zal zijn valt sterk te betwijfelen. Zeker na de komst van Facebook’s Graph Search.

Vanaf volgende maand zal deze maandelijke rapportage zijn aangepast als gevolg van een verandering van de detaillering bij de informatie over het aantal monthly active users door Faceboook. Dit treft BranchOut, BeKnown en Identified omdat er uitlsuitend in 100.000+, 1.000.000+, 5.000.000+, etc. wordt gerapporteerd. Tussenliggende aantallen worden niet langer door Facebook gegeven. De detaillering gaat hierdoor volledig verloren, hoewel nog wel een rangorde wordt meegegeven. Jammer dus…

Geef een reactie