Falcon.io: wat een geweldige tool!

Logotype Falcon.ioAls ik me niet vergis is enkele dagen geleden in Australie een goudklomp van meer dan 5 kilo gevonden. En in mijn optiek is Falcon.io voor recruiters niets minder dan dat. Met Falcon.io heb je een ongekend fraaie people metasearch engine tot je beschikking als je tenminste Chrome als browser gebruikt. En voor elke recruiter die actieve werving bedrijft is Falcon.io een dwingende reden om per direct op Chrome over te stappen.

Falcon.io is een Chrome plugin waarmee je een sidebar in Chrome kan openen als je op mensenjacht gaat. En die mensenjacht is me toch eenvoudig geworden! Ik ga er vanuit dat binnen nu en maandagochtend negen uur alle recruiters van Nederland overgestapt zijn op Chrome en Falcon.io hebben geinstalleerd.

De homepage
Hoewel nauwelijks relevant, toch even ter volledigheid de homepage van Falcon.io:

Falcon.io | Homepage

Falcon.io werkt dus binnen 5 social platforms; Hackernews, Tweetdeck, Twitter, Github en Dribbble. Ik ga er vanuit dat er de nodige recruiters zijn die zich nu achter de oren krabbben omdat het magische woord LinkedIn niet te zien is. Of Facebook. Maar laten we niet te snel afhaken en eens kijken wat er met Falcon.io op Twitter te doen valt.

Na de Chrome plugin te hebben geinstalleerd krijg ik dit te zien als ik naar Twitter ga:

Falcon.io | Sidebar

Als ik de “F” aanklik opent er zich aan de rechterzijde een zwarte kolom. En door vervolgens met mijn muis op de naam van een persoon te gaan staan, krijg ik dit te zien:

Falcon.io | Laurens Tienkamp

Holy crap! Dat is handig! Ik heb per direct een aantal hangouts van Laurens te pakken waar ik naar toe kan gaan om te zien wat voor onzin hij daar allemaal uitkraamt. En als ik daarop klikt opent zich een nieuwe tab met deze informatie.

Opvallend is overigens dat bij Laurens zich LinkedIn niet als een icoontje toont terwijl dat wel het geval is bij Radboud Fluttert; naar het schijnt een echte recruiter (die zelfs om voor mij volstrekt onbegrijpelijke redenen in de nominatie van meest invloedrijke recruiter niet geheel onverdienstelijk heeft gepresteerd) en tevens mijn tweede slachtoffer:

Falcon.io | Radboud Fluttert

Wat een rijkdom aan informatie! Als Radboud toch onvermoed toffe kwaliteiten heeft dan kan ik ze met deze verwijzingen wel vinden!

Dat Falcon.io niet altijd goed werkt, blijkt als ik nieuwsgierig ben naar de netwerken van Quintin Schevernels; de CEO van Layar maar natuurlijk ook iemand met diepe roots bij VNU Media:

Falcon.io | Quintin Schevernels

Blijkbaar is Quintin24 te misleidend voor Falcon.io om ook een Quintin Schevernels op LinkedIn te traceren. Waarmee het probleem van nicknames maar weer eens duidelijk wordt. Dames en heren, gebruik toch uw gewone naam en maak het recruiters niet onnodig moeilijk om u te vinden! Damn…

Ik heb geen false positives (profielen van verschillende mensen samengevoegd) gevonden, maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat Falcon.io daar over struikelt.

Conclusie
Falcon.io is een geweldige en bijzonder eenvoudig te gebruiken tool die voor recruiters als gratis manna uit de hemel komt vallen. Het is mijn optiek meteen een bedreiging voor people aggregators die vrij beschikbare informatie van een beperkt aantal bronnen bijeen harken en voor het beschikbaar stellen van die informatie relatief hoge bedragen vragen. Want had ik al gezegd dat Falcon.io gratis is?

En om die reden maak ik een keiharde uitzondering op mijn eigen regel om nooit een link van een site of tool die ik evalueer te delen. Ik hoop dat ik er geen spijt van krijg: Falcon.io. Voor de goede orde; ik had of heb geen enkele betrokkenheid bij Falcon.io. Maar ik vind het wel een ongekend coole tool! Vandaar dus…

Geef een reactie

19 Comments