Vacaturesite top 10: een rustig weekje

Vacaturemonitor, negatiefGeen veranderingen deze week in de top 10, of het moet de interne verandering zijn waarbij Banenmatch afzakt naar positie drie terwijl Werk.nl naar de tweede plek stijgt. Bepaald geen schokkende ontwikkelingen dus.

De afgelopen week was een duidelijke inhaalweek voor vacatureplaatsers. Want waar het aantal vacatureplaatsingen verleden week maar liefst 34,8% lager was in dezelfde periode een jaar geleden; is dat nu nog ‘slechts’ 11,8% lager.  Ook het volume aan unieke vacatures is nog altijd een stuk lager dan een jaar geleden (-5,3%); ook hier is dat een ferme verbetering ten opzichte van een week geleden (-12,9%).

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 1 – 3). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 1 – 3). Bron: Jobfeed

DOVAjobs weet zich dus te handhaven in de top 10; LinkedIn staat op enige afstand op de 11e plaats, op korte afstand gevolgd door Joof.nl die de twaalfde plaats bezet. Interessant detail; op de 13e plaats staat ondertussen staat Gus.nl; de vacature-aggregator van USG People.

Er is een grove tweedeling in deze top 10 zichtbaar; met vijf vacaturesites die een marktaandeel van 2% of minder hebben en vijf vacaturesites die hier (aanzienlijk) boven zitten. Het is feitelijk een gevecht van vier echt grotere sites met daarachter een heleboel klein grut.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Het effect van de uitzending van RTL nieuws is eindelijk uit de cijfers van Werk.nl verdwenen waardoor deze site van de 1e naar de 3e plaats zakt. Opvallend genoeg nog altijd met verreweg het meest negatieve sentiment van alle vacaturesites, maar dat zal pas veranderen als Werk.nl op zwart wordt gezet. Monsterboard heeft de koppositie overgenomen, op de voet gevolgd door BanenMatch.

Geef een antwoord