SocialResume: waarom?

Logotype CareerCloudDe tagline bij het logotype van CareerCloud doet het ergste vermoeden: Go Social – Go Mobile – Get Hired. Twee hyperhypes gaan er blijkbaar voor zorgen dat ik aan een baan kom? Blijkbaar. Want dit is wat SocialResume over zichzelf zegt:

Social media and mobile technologies are changing the way we live…and find work. CareerCloud was founded on this premise. This site is a platform that will tap into that technology by building innovative and unique web services and mobile apps.

Natuurlijk…

Homepage
Dit is de homepage van SocialResume:

CareerCloud | Homepage

O jee, een social resume … En wat is zo’n social resume? Inderdaad, niets meer dan een aggregaat van een beperkt aantal grote online hangouts. Hoe origineel…

Overigens struikel ik al meteen als ik op de oranje knop Get Started klik:

CareerCloud | Registratie

Ik heb een aantal keer als een Bonobo op die oranje jobseeker knop zitten te klikken omdat ik aannam dat ik moest aangeven dat ik een jobseeker (en dus geen employer/recruiter) was. Maar na een half uur vruchteloos klikken bedacht ik me dat CareerCloud op deze manier blijkbaar aan wil geven dat ik een jobseeker ben. Bijzonder verwarrend…

Nog altijd veel te veel aanwezig op registratieformulieren; de herhaling van het wachtwoord. Waarmee de foutkans alleen maar ernstig toeneemt. En natuurlijk jammer dat ik niet gewoon direct via mijn LinkedIn account van start kan. Tenslotte is dat de eerste van de netwerken die ik ‘moet’ koppelen

:

CareerCloud | Registratie, stap 1

Hoezee! ‘Slechts’ zes stappen om tot een social resume te komen. En dat bestaat uit een vijftal grote sociale netwerken om als zesde en laatste stap een aantal vaardigheden in te vullen:

CareerCloud | Registratie, stap 6

En vervolgens krijg ik mijn social resume te zien:

CareerCloud | Profiel

Indrukwekkend….

Zo ziet mijn social resume er voor een ander uit:

CareerCloud | Profiel, 2

 

Toe maar… Wie zou een zo ‘fraai’ opgemaakt social resume niet willen hebben? Hoor ik daar ‘niemand’ zeggen? Jij zou wel eens heel dicht in de buurt van de werkelijkheid kunnen komen. Wat moet ik hiermee.

Maar het gaat er natuurlijk niet om wat ik ermee kan. Het gaat er vooral om wat CareerCloud met mijn informatie kan:

CareerCloud | Banners

Inderdaad, CareerCloud wil graag dat ik reclamezuiltje voor ze ga ga spelen. Om zo mijn kansen op een baan te vergroten. Of is het de kansen op traffic voor CareerCloud te verhogen?

Conclusie
Wat voegt CareerCloud toe aan mijn kansen om een nieuwe baan te vinden? Als ik bij al mijn eigen uitingen mijn LinkedIn profiel zou vermelden bereik ik toch precies hetzelfde? En hoe zorgt CareerCloud ervoor dat social media and mobile technologies are changing the way I find work?

Ik heb het op geen enkele manier kunnen ontdekken. CareerCloud is de zoveelste online aggregatieplek waar iemand zijn/haar profielen kan invoeren. Hoe dit tot een grotere kans op werk moet leiden blijft echter volstrekt onduidelijk. Waarmee de overlevingskansen van CareerCloud ook meteen zijn geschetst. Want CareerCloud is een oplossing voor een niet-bestaand probleem.

Geef een antwoord

3 Comments
  • kees
    says:

    Dat heb je mooi gedaan. Maar ik heb heb zo’n vermoeden dat je bevooroordeeld was. Gelukkig kan je ook gewoon op een paar gokkasten spelen. Maak je meer kans. Eigenlijk is het bizar dat je bij elke webservice je socail accounts moet koppelen. Het is nergens voor nodig en bij de meeste kom je toch niet terug terwijl ze wel al je gegevens kunnen blijven monitoren.

  • frank
    says:

    Waarom moet een werkgever meteen kunnen zien wie al mijn vrienden op facebook zijn? Waarom moet een potentiele werkgever zien wat ik allemaal los van mijn baan op twitter meld? Waarom moet dat soort info allemaal in een CV staan? De behoefte om werkelijk alles maar dan ook alles meteen te willen weten grenst aan het walgelijke.