#fail: flink over de datum

verbaasdIn de serie #fail stap ik in de schoenen van een sollicitant en ga ik websites van verschillende bedrijven af op zoek naar een baan. Regelmatig kom ik allerlei problemen tegen zonder ook maar één vacature te hebben bekeken. Een website die vastloopt, gigantische spelfouten en een uiterste sollicitatiedatum die al maanden is verstreken zijn hier enkele voorbeelden van.

Vandaag is de laatste week van januari aangebroken. Dit betekent dat allerlei bedrijven de komende tijd geld van mijn rekening afschrijven, zo ook Vorm Vastgoed. Aangezien deze organisatie veruit het grootste deel opeist, leek het me een goed idee om eens te kijken of er vacatures vrij waren. Om zo de balans een beetje te herstellen!

Door bovenaan de homepage van Vorm Vastgoed met de muis op ‘Over ons’ te bewegen komt er een drop-down menu tevoorschijn, waar je de vacatures kunt vinden.

afbeelding1

Het woord ‘Vacatures’ is wellicht misleidend, want er is maar één vacature beschikbaar. Bij Vorm Vastgoed zoeken ze op dit moment naar een ‘ervaren financieel medewerker vastgoedbeheer’.

afbeelding2

Alhoewel Vorm Vastgoed veel vraagt maar zéér weinig zegt over wat ze aanbieden (ik kan niet zoveel met de informatie over de arbeidsvoorwaarden), ben ik toch geïnteresseerd. En dan…

afbeelding3

Het is inmiddels 24 januari 2013, 45 dagen later dan dat je ‘mag’ solliciteren. De vacature staat nog wel online; dus betekent dat ze nog niemand hebben gevonden of is de websitebeheerder gewoon enorm slordig? Ik ben nieuwsgierig hoeveel potentiële kandidaten al bezig waren met hun sollicitatiebrief toen ze lazen dat het eigenlijk al te laat was. Nog benieuwder ben ik naar hoeveel kandidaten het na 10 december alsnog hebben ingestuurd.

O, en de afkorting van curriculum vitae is cv, niet CV. Al schrijft 90% van de bedrijven dit verkeerd…

Geef een reactie