Panteia/EIM: bijna 60.000 banen verdwijnen in 2013

AngstigVolgens onderzoeksbureau Panteia/EIM verdwijnen er in 2013 bijna 60.000 banen in het MKB als gevolg van de negatieve economische omstandigheden. Een snelle berekening leert dat een dergelijke groei van het aantal werklozen het werkloosheidspercentage in 2013 tot 8% zou laten oplopen. En dan hebben we het dus alleen over een banenverlies binnen het MKB…

Als deze voorspelling enig realiteitsgehalte heeft, is er voor 2013 een spectaculaire stijging van de werkloosheid te verwachten. Het legertje werklozen is verleden jaar met 100.000 gegroeid; 25.000 daarvan zijn volgens Panteia/EIM afkomstig van het MKB. Asl we dezelfde verhouding doortrekken voor 2013 dan zou het werkloosheidspercentage boven de 10% uitkomen. Een groei van 3% (of meer) ten opzichte van dit jaar.

Laat ik voor mijn eigen gemoedsrust er maar vanuit gaan dat de voorspelling van Panteia/EIM en de door mij gehanteerde verdeelsleutel veel te negatief zijn… En nu eerst even een anti-depressiva pilletje innemen.

Geef een antwoord