Raakt Monster ChinaHR wel kwijt?

Trumposaurus MonsterTijdens de rapportage van de cijfers over het 3e kwartaal van 2012 meldde Monster dat zij ChinaHR in de etalage had gezet. Tegelijkertijd werd gemeld dat ChinaHR vrijwel tot nul was afgeschreven:

The Company reported a non-cash asset impairment charge and deferred tax asset write-off of $225 million related to ChinaHR in the GAAP operating results.

Vrijwel tot nul, want in de periode 2005 – 2008 heeft Monster in totaal $243 miljoen uitgegeven bij het in delen verwerven van een 100% belang in ChinaHR. Geen gelukkige aankoop, aangezien ChinaHR zware verliezen lijdt; ongetwijfeld de belangrijkste reden voor Monster om deze site zo snel mogelijk te willen lozen.

Monster wil blijkbaar zo graag van ChinaHR af dat de site bijna wordt weggegeven, want volgens geruchten kan ChinaHR voor minder dan $8 miljoen overgenomen worden. Een koopje? Voor een site waar het bloed uit spuit is het waarschijnlijk nog altijd teveel. Want wie er nou betalen voor een slagaderlijke bloeding?

En zo zit de site die niemand lijkt te willen kopen ook zelf nog eens met een site die waarschijnlijk niemand wil kopen. Bepaald geen prettige situatie…

Geef een antwoord

2 Comments