Vacaturesite top 10: Aantal unieke vacatures groeit!

Vacaturemonitor: positiefVoor het eerst in tijden is het volume aan unieke vacatures in de afgelopen drie weken hoger dan het overeenkomstige volume over dezelfde periode in het vorige jaar. En dat is zonder meer nieuws te noemen. Zeker gezien het volledige gebrek aan positieve economische indicatoren.

Het aantal vacatureplaatsingen is nog altijd 3,9%% lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, maar dat is een groot verschil met de -11,8% van vorige week. En waar vorige week het volume aan unieke vacatures 5,3% lager lag dan in 2011 is dat nu omgeslagen in een plus van 3,5%. We gaan met een positief gevoel richting februari.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 2 – 4). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 2 – 4). Bron: Jobfeed

Vacaturevijver is door Joof.nl uit de top 10 verdrongen; waarmee laatstgenoemde freemium vacaturesite zich weer eens heeft weten terug te vechten. Het blijft onderaan de ranglijst een soort tombola van een vaste groep vacaturesites die elkaar met enige regelmaat uit de top 10 donderen.

Tegelijkertijd heeft Jobbird zich wel bijzonder stevig op de bovenste plaats genesteld. De site lijkt niet of nauwelijks bedreigd te kunnen worden door de andere partijen in de top 10, waarbij de pay-to-post vacaturesites zich definitief lijken te hebben verzoend met hun rol als tweede (nationale Vacaturebank, Monsterboard) of derde (JobTrack) viool.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

image

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Banenmatch heeft de koppositie van Monsterboard overgenomen en meteen een enorm gat geslagen met de nummer 2. Opvallend is het gat van de eerste drie sites met de overign. Traditioneel laat Werk.nl het hoogste negatieve sentiment zien.

Geef een antwoord