Ralph Brasker (Lumesse) stapt over naar Qandidate

Ralph BraskerVandaag ontving ik een e-mail van Ralph Brasker met onder meer de volgende zin:

Via deze weg wil ik je informeren over mijn aanstaande vertrek bij Lumesse. Na een periode van bijna 6 jaar MrTed en Lumesse, ga ik Lumesse aan het einde van de maand verlaten.

Brasker, die bij Lumesse de rol van Head of Product Marketing vervult, gaf ook nog aan dat hij niet uit de wondere wereld van HR technologie ging vertrekken maar noemde geen namen. Gelukkig is de naam ondertussen wel bekend: Qandidate. Inderdaad, het freemium ATS van Vonq dat morgen in private beta gaat. Zijn nieuwe rol krijgt de welluidende titel Product Marketing Director mee.

Brasker ruilt dus de wereld de grote (en bijzonder kostbare) ‘talent’ management systemen in voor een start-up. Daarmee lijkt Brasker in de voetsporen te gaan treden van zijn voormalige baas bij MrTed, Jerome Ternynck. Die meer dan succesvol is met SmartRecruiters na MrTed te hebben overgedaan aan StepStone Solutions (waarna de nieuwe combinatie onder de naam Lumesse is verdergegaan). En inderdaad; SmartRecruiters is een freemium ATS…

Of Brasker bij Vonq/Qandidae het succes van Ternynck weet te herhalen ligt natuurlijk in de toekomst opgesloten. Feit is dat Vonq hiermee iemand heeft aangetrokken die de afgelopen zes jaar binnen de ATS wereld heeft rondgedanst. En dat kan bepaald geen kwaad als je van je eigen ATS een succes wilt proberen te maken.

Vanaf deze plek wens ik Brasker alle succes en plezier met deze nieuwe uitdaging.

Geef een reactie

2 Comments