Dice neemt WorkDigital (TheSocialCV) over

Logotype DiceDe cijfers van Dice zijn net gepubliceerd, en in de verantwoording van de cijfers is het volgende te lezen:

In October 2012, the Company acquired WorkDigital Ltd., a UK-based technology company focused on the recruitment industry. The purchase price consisted of $10.0 million in cash, plus deferred payments totaling up to $10.0 million in the aggregate payable based on the delivery of certain products and the achievement of certain milestones during 2013 and 2014. 

WorkDigital is het bedrijf waar people aggregator TheSocialCV onder valt. Waarmee Dice dus eindelijk publiek maakt wat al geruime tijd min of meer bekend was. De deal blijkt zelfs al in oktober 2012 te zijn gesloten…

Met de overname is een fraai rond bedrag van maximaal $20 miljoen gemoeid, waarvan maximaal $10 miljoen in een earn-out constructie. En hiermee lijkt TheSocialCV dus inderdaad van de markt te verdwijnen; hoewel het persbericht van Dice hier geen duidelijkheid over verschaft.

Het persbericht van Dice gaat wel uitgebreid in op Open Web, dat opvallend genoeg als een metasearch oplossing wordt gepresenteerd. Zoals bekend is Open Web niets anders dan TheSocialCV, en dat is geen metasearch oplossing maar een people aggregator.

Dice zegt onder meer het volgende over Open Web:

The Company today unveiled its new metasearch tool, Open Web, which mines publicly available information on approximately 50 social and professional networks and billions of web pages to create an aggregated or "super" profile of a candidates professional experience, contributions, history and capabilities, as well as their passions and interests. 

Geen syllabe over TheSocialCV dus. Open Web verschijnt waar TheSocialCV verdwijnt. Daarmee lijkt er ondubbelzinnig sprake van een acquihire. Eens kijken of ik hierover dit keer wel enige informatie bij Dice of WorkDigital kan lospeuteren. Ik ben niet erg hoopvol…

Geef een reactie

6 Comments