Open Web = TheSocialCV. Maar Dice zegt (nog) niets

Logotype DiceBegin deze maand meldde ik de waarschijnlijke, maar nog altijd onbevestigde, overname van people aggregator TheSocialCV door Dice. In een gisteren gepubliceerde infomercial van John Zappe wordt ingegaan op de nieuwe ‘talent agggregation tool’ van Dice, zonder ook maar één keer de naam TheSocialCV te noemen. Terwijl het overduidelijk is dat TheSocialCV de basis is van deze tool; door Dice omgedoopt tot Open Web.

Volgens Zappe zal Scot Melland (CEO Dice) vandaag tijdens de presentatie van de financiele resultaten ook officieel Open Web annonceren. De grote vraag is of Melland dan ook de relatie met WorkDigital (het bedrijf achter TheSocialCV) eindelijk duidelijk gaat maken. De geheimzinnigheid rond de deal doet nogal pathetisch aan, maar wie weet heeft Melland daar vandaag een verklaring voor.

Wat vooral interessant is om te weten te komen of TheSocialCV volledig van de markt wordt genomen door Dice. Want daarmee zou het speelveld van people aggregators van vier tot drie (TalentBin, RemarkableHire en Entelo) worden gereduceerd. Plus Dice. Met haar Open Web. Wat dus eigenlijk TheSocialCV is. Maar dan alleen nog voor het vinden van technisch (IT) personeel; het domein van Dice.

Open Web is voorlopig een gratis service voor klanten van Dice. Het lijkt slechts een kwestie van tijd tot het bedrijf hier wel kosten voor in rekening zal gaan brengen. Maar feitelijk moet Open Web op termijn worden gezien als een volledige vervanging van de cv-database van Dice. Want welke IT’er gaat nog een cv achterlaten als zijn/haar gegevens al op allerlei sociale netwerken te vinden zijn? Als een IT’er uberhaupt nog zelf op zoek gaat naar een andere baan in een wereld die achter zo’n beetje elke IT’er aanjaagt alsof het een pot met goud is.

Geef een reactie

2 Comments