Brekend: Jaaromzet Manpower Nederland daalt tot EUR 438 miljoen

Manpower Nederland zag zijn jaaromzet dalen tot EUR 438 miljoen. Dat blijkt uit berekeningen van RecruitmentMatters op basis van de kwartaalrapportages en cijferpresentaties van het bedrijf.

De omzet komt formeel 1% lager uit dan de EUR 443 miljoen die Manpower Nederland vorig jaar rapporteerde. Maar de werkelijke daling is groter. In 2011 rapporteerde het bedrijf de cijfers van IT-dochter Elan nog als apart bedrijfsonderdeel. Dit jaar zijn de omzetten van Elan verdeeld over de landen waarin het bedrijfsonderdeel actief is. De voor dit verschil gecorrigeerde omzetdaling van Manpower Nederland in 2012 zal daarom eerder tegen de 10% aanschurken, zo blijkt uit onderstaande grafiek:

image

De omzetdaling van de totale Manpower Groep in 2012 bedroeg 1,4%. De sterkst krimpende dochters van Manpower zijn die van Nederland, gevolgd door Italië en Frankrijk.

Gedoemd tot de vierde plaats
Hoeveel winst Manpower in de Nederlandse markt maakt, is niet bekend. Wel is duidelijk dat 2012 voor het bedrijf een moeilijk jaar was. De omzetdaling van het bedrijf in Nederland loopt in de gehele getoond periode uit de pas met de ABU-markgemiddelden. Vervelend genoeg voor het Amerikaanse bedrijf neemt de achterstand op het marktgemiddelde in de loop van 2012 fors toe.

Voor de nummer-drie-positie van Adecco zal Manpower dit jaar naar verwachting geen bedreiging meer vormen, zo betoogden wij al eerder:

Verantwoording
Om de jaaromzet van Manpower Nederland te kunnen berekenen hebben wij gebruik gemaakt van de in de kwartaalpresentaties genoemde percentages van de omzet van Manpower Nederland als onderdeel van de regio Noord-Europa. Deze percentages vermenigvuldigden wij met de kwartaalomzetten in USD van die regio. De hieruit voorgekomen dollarbedragen hebben wij tegen een gemiddelde koers per gegeven kwartaal omgerekend in EUR. Deze eurobedragen vormen opgeteld een jaaromzet van EUR 438 miljoen.

Geef een reactie

2 Comments