Monster ontslaat 54% van ChinaHR medewerkers

Logotype SaongroupEr is nog altijd geen officiele aankondiging van Monster of Saongroup van de overname door laatstgenoemde van ChinaHR, maar goed geinformeerde bronnen laten hier geen twijfel over bestaan. En in de tussentijd is Monster aan het saneren geslagen bij ChinaHR, ongetwijfeld op basis van afspraken met Saongroup. En die sanering is bepaald niet misselijk te noemen; maar liefst 54% van de 400 medewerkers is blijkbaar ontslag aangezegd. Het ontslagen personeel kan echter rekenen op een fatsoenlijke ontslagvergoeding:

The dismissed staff will be compensated with N+3 monthly salaries (N equals numbers of working years at ChinaHR), according to a Sina Tech report. Pregnant staff members will get an extra 24 months of salary.

Niet slecht natuurlijk, hoewel ik niet weet of er een Chinese WW-regeling is en welke condities daaraan verbonden zijn.

Maar deze ontslagvergoeding is het achterblijvende personeel in het verkeerde keelgat geschoten:

The remaining staff members are not satisfied with the plan as they are not included in the compensation scheme. On Tuesday night, they protested and blocked ChinaHR headquarters in Beijing.

After ten hours’ negotiation and confrontation, Sal Iannuzzi, Monster chairman and CEO, proposed in a temporary teleconference that remaining staff will be compensated with the same plan if they are laid off in 2013 after ChinaHR is acquired.

Er is echter een ‘klein’ probleempje:

The proposal, however, is still waiting for the approval of the purchaser

Geef een reactie

2 Comments