Werk.nl gaat zoekresultaten (weer) verbeteren?

 UWV Focus 2013UWV heeft haar jaarlijkse Focus rapport uitgebracht, deze keer is dat dus UWV Focus 2013. Met daarin de acties die UWV in 2013 gaat nemen.

En daarin staat onder meer het volgende:

We gaan er het komende jaar voor zorgen dat de zoekresultaten op werk.nl verbeteren […]

Wat dat betekent? Geen idee. Daarom heb ik maar eens de volgende vraag naar de woordvoerder van UWV gestuurd:

image

Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

6 Comments
 • Wessel Agterhof
  says:

  Het mag inmiddels algemeen bekend zijn dat niet iedere gebruiker van werk.nl tevreden is met onze zoekfunctie. Daar is in december al een verbeterslag op gemaakt die verder verfijnd wordt. Verbeteren in andere woorden.

  • Marc Drees
   says:

   De voor de hand liggende vervolgvraag is dan natuurlijk: 
   Wat is er precies verbeterd in december en wat gaat er dan nog verder verfijnd worden? Met als tijdslijn aanvulling: en wanneer?
    

   • Wessel Agterhof
    says:

    De automatische match op basis van je cv is er uit. Je moet nu zelf aangeven waar je op zoekt. Wat we gaan verfijnen in de zoekfunctie zit vooral in gebruik van meerdere woorden, zoals ‘persoonlijk assistent’ of ‘PR manager’ . Nu komen de functies voor PR manager bovenaan, maar komen ook ander soort managers naar boven.
    De gebruiker mag daar zelf rekening mee houden, maar daar willen we het natuurlijk niet op afschuiven. Het kan technisch verfijnd worden, dus dat gaan we dan ook doen.
    Wanneer? Dit jaar en wat mij betreft verfijnen we door tot in de eeuwigheid. Werk.nl is in ontwikkeling en de mogelijkheden op internet zijn oneindig.

    • Marc Drees
     says:

     Nu begrijp ik de opmerking van PR manager, hoewel het natuurlijk PR functionaris was… En de geassocieerde vacatures kant nog wal raakten. Verfijnen? Kom op Wessel, het is een onvervalste aanfluiting wat Werk.nl laat zien! Basale functionaliteit ontbreekt.