CareerBuilder’s Recruitment Performance Portal

Recruitment Performance PortalEnkele maanden geleden was er de overname door CareerBuilder van ESMI; een provider van geaggreerde economische data. Een stap die duidelijk maakte dat CareerBuilder toegevoegde waarde diensten aan haar klanten wil bieden om zo op te schuiven:

van een operationele uitvoerder naar een partner die op strategisch en tactisch niveau gesprekspartner kan worden. Toegevoegde waarde diensten rondom een simpel product; de vacatureplaatsing.

Een in mijn optiek verstandige strategie waar CareerBuilder enkele dagen geleden een meer tactische loot aan heeft toegevoegd; de Recruitment Performance Portal. Een soort benchmark voor het rendement van op CarerBuilder geplaatste vacatures. Hoewel hiermee natuurlijk geen recht wordt gedaan aan alle andere touchpoints waar bedrijven vacatures plaatsen is het desondanks een interessante ontwikkeling.

Wat is eigenlijk de belofte van de Recruitment Performance Portal? Nou, dit:

    • Benchmark your advertising performance against your competitors
    • Identify areas of opportunity within your recruitment strategy
    • Know who your applicants are
    • Track the impact of strategy changes over time

Zoals gezegd, deze beloftes beperken zich tot het CareerBuilder ecosysteem en niet tot alle plaatsen waar een bedrijf haar vacatures heeft geplaatst. Maar het is natuurlijk interessant om te zien hoe jouw vacature het doet; tenslotte kan dat informatie bevatten die je ook op andere plaatsen kan helpen.

CareerBuilder heeft ervoor gekozen haar Recruitment Performance Portal met een behoorlijke visuele overdaad vorm te geven. De terreur die infographics heet is in de vormgeving duidelijk terug te zien. Maar misschien kan de gemiddelde recruitment manager ook niet meer aan…

Ter illustratie hieronder (zonder commentaar) een aantal screenshots van wat binnen de Recruitment Performance Portal allemaal getoond wordt:

Recruitment Performance Portal , 1

 

Recruitment Performance Portal, 2

 

Recruitment Performance Portal, 3

 

Recruitment Performance Portal, 4

 

Eye candy, maar bijzonder inefficient gebruik van de beschikbare ruimte en informatie. Ik hoop dat LinkedIn in samenwerking met Netwerven het er beter vanaf brengt. Ik ben benieuwd…

Geef een reactie