Vacaturesite top 10: hopium blijft overvloedig stromen

Vacaturemonitor: positiefNationale Vacaturebank heeft zich voor de tweede achtereenvolgende week in de top 3 weten te handhaven, hoewel het verschil met Banenmatch bijzonder klein is. Desondanks blijft het indrukwekkend om een klassieke pay-to-post vacaturesite op deze positie te zien in de Vacaturesite top 10.

Het aantal vacatureplaatsingen is 5,9%% lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, maar het aantal unieke vacatures is nog altijd hoger. Waar vorige week het volume aan unieke vacatures 4,5% hoger was dan in 2012 is dat deze keer vrijwel gelijk gebleven, met 3,9%. Het blijft tegelijkertijd bijna onvoorstelbaar als de huidige economische situatie in ogenschouw wordt genomen.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 4 – 6). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 4 – 6). Bron: Jobfeed

Jobbird blijft ook nu weer de onbetwiste nummer 1 in deze top 10, op respectabelee afstand gevolgd door Werk.nl. Op de derde plaats, en ver achter Werk.nl, weet Nationale Vacaturebank zich voor de tweede achtereenvolgende week op de derde plaats te handhaven; ondanks aandringen van voormalige freemium vacaturesite Banenmatch. Een interessante ontwikkeling!

Ver achter de schermutselingen van deze partijen staat de best of the rest, Monsterboard, op een vijfde plaats. Een droevige positie voor deze voormalige wegbereider van online recruitment. Het zou me niets verbazen als binnen een jaar Monsterboard ook als vacaturesite in Nederland is ingehaald door haar opvolgster, LinkedIn.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Geen noemenswaardige veranderingen ten opzichte van vorige week; er lijkt een status quo bereikt. Opvallend detail, de hoeveelheid negatief sentiment bij Werk.nl is in tijden niet zo laag geweest.

Geef een reactie