FlexInnovatieFonds, presentatie finalisten, 1

FlexInnovatieFondsVandaag zit ik, als jurylid, bij de finaledag van het FlexInnovatieFonds. Maar ik zou natuurlijk een bijzonder armetierig jurylid zijn als ik niet gelijktijdig deze dag al bloggend kan verslaan. De dag draait natuurlijk om de (acht) finalisten die door de jury zijn geselecteerd op basis van een beoordeling van de bedrijfsplannen op de criteria innovatie, relevantie voor de flexmarkt., haalbaarheid en financiele onderbouwing

En die finalisten gaan vandaag in een tweede beoordelingsronde hun plannen presenteren aan de jury en natuurlijk het massaal toegestroomde publiek. Waarbij de presentaties in een tweetal sessies van elk vier finalisten gegeven gaan worden. Waarbij elke finalist 10 minuten de tijd heeft om de zaal en de jury te overtuigen.

Ssstt… we gaan beginnen

allyou, Gerard van den Top & Tarek el Gamal (ReCrowd)
Wat is allyou? Dit is hun eigen verhaal:

Bedrijven kunnen op allyou vacatures plaatsen en bepalen het bedrag dat externe recruiters bij
succesvolle invulling van de vacature kunnen verdienen. allyou organiseert en reguleert het proces
van externe recruitment voor bedrijven en geeft ze inzicht in de kwaliteit van externe recruiters en
bemiddelaars. Ervaringscijfers uit eerdere wervingstrajecten worden (anoniem) gepubliceerd, zodat
bedrijven op voorhand een goede trajectkeuze kunnen maken. Verder verzamelt en publiceert
allyou informatie over de (lokale) arbeidsmarkt, (specifieke) functiegroepen en salariskosten.

Allyou mag het spits afbijten met de eerste razendsnelle presentatie.

Een groots concept, een revolutionair nieuw recruitmentplatform. Zo omschrijft Allyou zich. Mijn bloggershart botst met mijn rol als jurylid. Dus ik zal mij maar even onthouden van inhoudelijk commentaar. Volgens Allyou zit de recruitmentmarkt op slot. Waarmee gebrek aan transparantie (veel kleinere spelers) en onduidelijke kwaliteit (van de dienstverlening van intermediairs) worden bedoeld. Allyou gaat daar verandering in brengen. Allyou is een recruitmentplatform waar werkgevers, werkzoekers en recruiters met elkaar in contact kunnen komen. Ik hoor carriereplatform voor latent werkzoekenden, leadgenerator, community, e-portfolio voorbijkomen. En win, win, win.

Oke.

Een duurzame flexbranche, Ludwig Caupain & Sake Bosma (PiM People & HollandPayroll)
Een duurzame flexbranche heeft volgens de bedenkers de volgende uitdaging:

De uitdaging is om de mogelijkheden van flexwerk beter aan te laten sluiten op de behoefte van de arbeidsmarkt. Er is volgens ons niet zo zeer sprake van discriminatie maar “onbekend maakt wel onbemind”, zeker op de arbeidsmarkt. De flexbranche moet, om echt van toegevoegde waarde te zijn, weer kennis hebben van de mensen waar vanuit de arbeidsmarkt behoefte aan is.

En dan nu de tweede speeddate. Die begint met het voorlezen van een brief van een kandidaat, als specifieke voorbeeld van de issues ten aanzien van opleiding, ethniciteit, leeftijd die een belangrijke rol bij werkloosheid spelen. En een negatieve beeldvorming van de flexbranche. Een duurzame flexbranche probeert deze twee problemen in een klap op te lossen.

Dus.

FlexMarkt, Bert Landman ( Qjobs)
Dit is hoe FlexMarkt zichzelf omschrijft:

Een platform voor recruiters dat het doorlenen van flexwerkers faciliteert. Het platform biedt:

  • een marktplaats (van aangeboden vacatures en aangeboden kandidaten)
  • de administratieve en financiële afhandeling van de doorlening (een clearing house functie)

Alweer de derde presentatie. Flexmarkt, het eerste supply chain portal voor flex professionals. Als oplossing voor de frustraties van de mismatch in inventaris: de juiste opdrachten zonder de juiste kandidaat; de jusite kandidaat zonder de juiste opdrachten. Volgens FlexMarkt is samenwerking de oplossing. Oei, de term waste management komt langs, een wat erg negatieve typering voor een Talent Exchange achtige oplossing binnen de flexbranche. Als ik me niet vergis biedt Otys ook iets dergelijks en is Connexys met een soortgelijk initiatief bezig. Overigens geen van allen in de flexbranche.

En helemaal binnen de tijd.

Hellome, Arjan Elbers (Get.Noticed)
Dit is Hellome:

Nederlands eerste openbare CV-Database van uitzendkrachten, detacheringkrachten en werving & selectiekandidaten. Uitzendbureaus, detacheringbureaus en werving & selectiebureaus kunnen tegen betaling hun beschikbare kandidaten op anonieme basis plaatsen.

En de laatste van de vier speedpresentaties; Arjan Elbers gaat van start. Als jurylid heb ik mij verschoond van mijn oordeel omdat ik ooit een advies heb gegeven aan Hellome, tegen betaling. Daarom verwijs ik in dit verband naar een eerdere blog posting.

Hellome is een alternatieve cv-database met alleen kandidaten afkomstig van commerciele arbeidsmiddelaars. Gratis toegankelijk voor werkgevers (lees in dit verband inleners). Met andere woorden; een marktplaats voor intermediairs waar zij hun kandidaten (die ze niet (direct) kunnen plaatsen) alsnog aan de man kunnen brengen.

En daarmee zijn de presentaties van de eerste vier finalisten achter de rug.

Geef een reactie

2 Comments