FNV gaat Werk.nl ‘onderzoeken’

Logotype FNV In BewegingKijk eens aan! Langzamerhand begint Werk.nl een steeds populairder onderwerp te worden. Vandaag werd bekend dat ook vakbond FNV zich graag wil mengen in de discussie rondom de (wan)prestaties van deze site van het UWV. En omdat er natuurlijk nog nauwelijks iets bekend was over het disfunctioneren van Werk.nl wil de FNV dit nu ‘goed in beeld’ brengen…:

De digitalisering van het UWV levert voor een hoop mensen veel narigheid op. Sommigen worden door de slechte werking van de site zelfs gekort op hun uitkering. We willen met dit onderzoek nu goed in beeld brengen waar het aan schort en zullen dit bij de betrokken partijen aankaarten.

Aldust Leo Hartveld, vicevoorzitter FNV In Beweging.

Mogelijk heeft de beste man nog nooit zijn neus buiten het bondsbureau gestoken, maar who cares. Hoe meer zielen des te meer vreugd. En natuurlijk is er een online vragenlijst beschikbaar die anoniem kan worden ingevuld om zo die problemen ‘goed in beeld’ te brengen. Waarmee vanzelfsprekend een ongekend hoge betrouwbaarheid wordt bereikt.

En gezien de diepe bekendheid van FNV met de problematiek rondom Werk.nl zijn de vragen in die vragenlijst ook bijzonder concreet… Wat per direct de kans op het verkrijgen van een goed beeld rondom de problematiek van Werk.nl duidelijk maakt. De kwaliteit van de vraagstelling in combinatie met de inherente onduidelijkheid over de juistheid van antwoorden als gevolg van het gebruik van een anonieme online vragenlijst levert ongetwijfeld harde informatie op om op een inhoudelijk zinvolle wijze met cliëntenraden, politiek en het UWV in discussie te gaan…

Een verspilling van tijd dus, maar FNV kan zo in ieder geval haar sociale betrokkenheid tonen. En daar gaat het tenslotte allemaal om.

Hieronder een paar voorbeeldjes van de vragen die FNV heeft weten te verzinnen. Ik kan bijna niet wachten op de ongetwijfeld verrassende resultaten…

FNV vragenlijst Werk.nl, 1

 

FNV vragenlijst Werk.nl, 2

Geef een reactie

2 Comments