Jobbird liegt dat het gedrukt staat

Logo JobbirdGisteren viel er weer eens een persbericht van Jobbird op mijn electronische deurmat. Nu nemen de meeste persberichten van deze freemium vacaturesite een loopje met de waarheid maar zelden is er zo’n groot gat geweest tussen de titel van een persbericht en de inhoud ervan.

Eerst even de titel van het persbericht: 

Werkzoekende vindt vaakst baan via vacaturesite

En dan de enige regel in het persbericht die in de buurt komt van deze titel:

Maar liefst 70% van de werkzoekenden geeft aan dat zij de meeste kans op een baan denken te hebben door hun CV op een vacaturewebsite te plaatsen.

WTF?

O ja, en die 70% is afkomstig van maar liefst 580 bezoekers van Jobbird die het online polletje hebben ingevuld. Wat vanzelfsprekend zonder enig probleem valt te extrapoleren naar alle werkzoekenden van Nederland.

Geef een antwoord