UWV mag minder mensen ontslaan?

Logo en logotype UWVOpvallend bericht van Omroep Zeeland; het UWV in Goes hoeft niet naar de beoogde 45 arbeidsplaatsen te krimpen, maar mag het huidige aantal van 58 arbeidsplaatsen tenminste tot 2015 blijven houden. Overigens had ondertussen dat aantal van 45 arbeidsplaatsen eigenlijk al bereikt moeten zijn. De reden voor deze tolerantie? Een toestroom van het aantal werklozen. Is dat soms een verrassende ontwikkeling voor het UWV?

Is dit een eerste signaal van een gedeeltelijk terugdraaien van de beoogde personeelsreductie die bij het UWV zou worden doorgevoerd? Waarmee een tegenvaller op de begroting van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan worden bijgeschreven?  Naast de reeds aangekondige EUR 5 miljoen om meer werkzoekenden aan het werk te helpen?

Geef een antwoord