Vacaturesite top 10: LinkedIn vecht zich terug

Vacaturemonitor: positiefLinkedIn heeft zich weer terug weten te vechten in de top 10; dit is ten koste gegaan van Randstad’s vacature-aggregator DOVAjobs. Verder heeft Nationale Vacturebank zich voor de derde achtereenvolgende week weten te handhaven op de derde positie hoewel het verschil met Banenmatch slechts 3 vacatures telt.

Het aantal vacatureplaatsingen is 8,5%% lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, maar het aantal unieke vacatures is nog altijd een fractie hoger. Waar vorige week het volume aan unieke vacatures 3,9% hoger was dan in 2012 is dat deze keer geslonken tot 0,4%.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 5 – 7). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 5 – 7). Bron: Jobfeed

De belangrijkste verandering is natuurlijk de terugkeer van LinkedIn die de tiende plaats overneemt van DOVAjobs. En hoewel Jobbird nog altijd de onbetwiste nummer 1 blijft, is het opvallend om te zien dat ook deze site te kampen heeft met een daling van het marktaandeel. De versnippering van het Nederlandse vacature-aanbod blijft onveranderd doorgaan.

Nationale Vacaturebank weet nog altijd Banenmatch van zich af te houden, hoewel het verschil tussen de twee vacaturesites niet meer dan 3 vacatures telt. Interessant om te zien of de volgorde volgende week al dan niet in het voordeel van Banenmatch uit gaat vallen.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

LinkedIn is niet opgenomen in dit overzicht omdat de site niet alleen als vacaturesite wordt vermeld. Verder zijn er geen noemenswaardige veranderingen. Als een gevolg van de publiciteit in de Volkskrant is het negatieve sentiment weer sterk gestegen.

Geef een reactie