Kan LinkedIn niet rekenen?

top 1% LinkedIn e-mailIk vroeg me na het ontvangen van de LinkedIn felicitaties voor mijn top 1% viewed LinkedIn profile for 2012 al hardop af hoe dit mogelijk was, maar na lezing van de criteria volgens TechCrunch begrijp ik er helemaal niets meer van:

From the network’s 200 million members, the company looked at those who have active accounts, and were within the first million to register, who have more than 100 profile views (excluding self-profile views), have more than 100 connections, and have the most endorsements for popular skills in their country.

Ik heb precies 0 connecties en evenveel endorsements. Kan LinkedIn soms niet rekenen? Overigens kan TechCrunch evenmin rekenen (were within the first million to register) dus blijft het mogeljk duister wat nou de werkelijk criteria zijn die LinkedIn heeft gehanteerd.

Geef een antwoord

2 Comments
 • Jaap roorda
  says:

  Marc!  Ik behoorde ook tot die 1% ‘gelukkigen’ ik had nog geen idee van deze ‘award winning’ criteria, goed dat jij het weer ff checkt. In jouw geval begryp ik het idd niet, jij hebt echt 0 connecties! Ivm je onafhankelijkheid of gevalletje ‘boeit niet’  zoals mijn dochter zou pareren?

  • Marc Drees
   says:

   Nee, ik heb 0 connecties omdat ik uitsluitend zou ‘connecten’ met mensen die ik in real-life ken en waar ik ook mee zou willen connecten. Maar als ik ze al in real-life ken, dan heb ik dus al een veel sterkere connectie dan een weak-link zoals op LinkedIn. Met andere woorden, voor mij voegt het niets toe. Tenzij ik graag zou willen pochen met mijn aantal connecties, en die behoefte heb ik niet…