eRecruitment event, 16 april 2013

Emerce eRecruitmentHet is weer eens tijd voor enige onbeschaamde promotie. Zoals gebruikelijk verdien ik hier geen rooie cent mee; dan had ik ook maar beter moeten opletten bij de cursus effectief onderhandelen

De promotie betreft het eRecruitment event dat op dinsdag 16 april zal worden gehouden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. En dit is niet zomaar een recruitment event. Al was het alleen maar omdat de redactieraad van dit event wordt gevormd door Bas Westland (de baas van de redactieraad en de dagvoorzitter van het event), Michel Rijnders en ikzelf. Donders, wat een redactieraad!

Maar nog veel belangrijker omdat we proberen hier een inhoudelijk hoogwaardig event van te maken. En daarvoor wil ik graag elke lezer van RecruitmentMatters oproepen om onderwerpen, sprekers en/of formats aan te dragen waarvoor jij je bed uit zou komen. Om zo onze doelstelling ook daadwerkelijk inhoud te kunnen geven.

We zijn daarbij nadrukkelijk niet op zoek naar ‘afgelikte boterhammen’ maar naar vragen waar je op dit moment als recruiter mee worstelt. En waarvan je weet dat je niet de enige recruiter bent die deze worsteling ondergaat. Er zijn wel een aantal richtlijnen waar jouw suggestie aan moet voldoen:

 • innovatief (geen oud nieuws, de innovatie mag zitten in technologie, aanpak, methode, etc.)
 • unusual suspects (geen sprekers die we allemaal al tig keer hebben gezien)
 • goede cases (maar geen onbeschaamde (zelf)promotie)
 • relevant zijn voor recruiters (zowel corporate, agency als interim)
 • boeiende sprekers (laten we eerlijk zijn, het is niet iedereen gegeven een publiek van 300+ mensen te boeien)

Laat het ons weten! Dan kan in reactie op dit artikel, op HRlog of op Emploit of door Bas Westland te e-mailen (baswestland@epeople.nl),te tweeten (@basw) of te bellen (06-53260974).

En vergeet je natuurlijk ook niet in te schrijven voor dit event! In dat geval is het extra prettig dat Emerce voor RecruitmentMatters lezers ook nog even een kortingscode heeft bedacht: erec88RMT. Daarmee bespaar je zomaar even EUR 50 op een toegangskaart voor dit unieke event.

Dus waar wacht je nog op? Reageer en schrijf je in!

Geef een antwoord

6 Comments
 • Bas Westland
  says:

  @Harry @Charles We zijn al met veel partijen in gesprek, maar gaan het er pas op zetten als het definitief committed is natuurlijk. In het kader van geen knollen voor citroenen.

  En we zijn kritisch, we willen geen cases die al eerder getoond zijn, dat maakt de spoeling dunner. Maar net als Marc geef ik je helemaal gelijk dat je pas je geld neertelt als je weet wat je krijgt.

  Overigens zal er één gast tot het eind geheim blijven, dat is onze mystery guest. Als je die op het programma zet, is er weinig mysterieus meer aan natuurlijk 😉

  Overigens is het feit dat we onze lezers advies vragen een bewuste keuze. Veel conferenties worden in achterkamertjes samengesteld zonder input van vakgenoten. Dat wilden wij nu eens anders doen. ook daarin zoeken we de innovatie.
  Dus kom maar op met jullie ideeën!

 • Charles
  says:

  Interessant dat de organisatie op voorhand kan vaststellen dat de inhoud die nog vastgesteld moet worden, dit exacte bedrag aan euro’s waard is. Meestal stelt men iets dergelijks eerst vast, voordat er een prijskaartje aan wordt gehangen…maar wellicht zijn jullie trendsetters, ik heb daar niet zo’n kijk op. De last-minute planning maakt het er in elk geval niet aanlokkelijker op.

 • Maarten Wienbelt
  says:

  Marc,
  Mede door de traditionele invloeden van vakbonden op de arbeidsrelatie en wet en regelgeving vastgelegd in het arbeidsrecht is zowel de kostprijs van personeel inflexibel als mede de manier waarop mensen op een andere manier productief gemaakt kunnen worden.
  Bijvoorbeeld in de bouwsector is personeel in dienst van de sector relatief te duur om in de huidige markt nog een sustainable business model te blijven hanteren. De opkomst van ZZP-ers en arbeidsmigranten in deze sector is dusdanig dat of de kostprijs acuut dient te worden aangepast of ontslagen en faillissementen blijven aan de orde van de dag. De vakbonden houden vast aan de afspraken waardoor ze uiteindelijk een grote bijdrage leveren aan de groei van ZZP-ers in de sector als wel de verdere groei van arbeidsmigranten in de sector.
  Deze trend is ook ingezet in vele andere sectoren zoals: transport en logistiek, schoonmaak, agrarisch, en lijkt nu ook over te slaan naar de administratieve sector en dienstverleners.
  In dat kader zou ik een open discussie met vakbond afgevaardigden, politiek en bedrijven en of werknemers die hier last van hebben interessant vinden. In elk geval daar betaal ik graag voor, of dit overigens on topic is voor EHRM betwijfel ik.

  • Marc Drees
   says:

   Een buitengewoon interessant onderwerp en zeker eentje waar ik ook graag voor zou betalen. Het valt echter wel buiten de scope van eRecruitment event en daarmee inderdaad geen suggestie die we op de agenda kunnen plaatsen. 
    
   Overigens lijkt je met bovenstaande argumentatie te impliceren dat vakbonden zichzelf overbodig maken door reguliere arbeid naar zelfstandigheid en arbeidsmigratie te pushen; naast het al bekende issue van vergrijzing van het ledenbestand en het daardoor leegbloeden van de vakbonden als representant van de beroepsbevolking.

 • Harry
  says:

  Toch bijzonder dat je 500 euro betaald voor een congres waarvan de inhoud nog niet bekend is en er 2 maanden voortijd nog wordt gezocht naar sprekers… Beetje laat… Waste of money tenzij er op hele korte termijn meer duidelijkheid wordt gegeven. Saillant detail is dat er op 2 jan. werd gemeld dat er op korte termijn bekend zou worden gemaakt wie er komen spreken.

  • Marc Drees
   says:

   Ik zou dus ook zeker wachten tot de inhoud bekend is voordat ik ook maar 1 Euro over zou maken. Maar daarnaast zou het ook fijn zijn als je wilt aangeven waar je EUR 445 (excl., met kortingscode) voor zou willen neertellen!