#smcadam: Nouncy

Social Media Club AmsterdamVandaag ben ik voor het eerst bij een Social Media Club Amsterdam (#smcadam)  meetup en meteen heb ik me laten verleiden tot het livebloggend verslaan van deze bijeenkomst. Ik moet toch een keer “Nee” leren zeggen. Maar probeer dat maar eens te doen als @fatimadevos je dat vraagt…

Het overbekende Pakhuis de Zwijger is vanavond het toneel van een meetup waarbij een viertal start-ups iets mogen vertellen over hun (binnenkort te lanceren) online dienst. Ze hebben 10 minuten de tijd om zichzelf te promoten en vervolgens net zoveel tijd om de zaal om hulp te vragen bij het promoten van hun dienst. Ik zal mij waarschijnlijk beperken tot de zelfpromotie van de startups.

De eerste presentatie is van Nouncy, een soort sociale versterker voor persberichten. Of zoiets…

Nouncy – News spreads through people
Dit is wat #smcadam over Nouncy zegt:

Nouncy helpt je om aankondigingen te verspreiden door jouw netwerken slim in te zetten. Met Nouncy publiceer je binnen een minuut een indrukwekkende mediarijke aankondiging, die je via jouw netwerk kunt verspreiden. Je krijgt niet alleen inzicht in hoe jouw bericht zich door jouw netwerk verspreid, maar ook wie hier een belangrijke rol in spelen.

Dit is de homepage van Nouncy, waarmee direct duidelijk is dat er nog een groot, wit laken over de site ligt:

image

We zullen het dus moeten hebben van de presentatie van Stef Gallé, de oprichter. Het gaat met Nouncy overigens niet uitsluitend om persberichten maar om alle soorten berichten die je als bedrijf(je) de wereld in wil slingeren. Waarbij Nouncy een hulpmiddel is om (multimediale) berichten op te stellen (inclusief enige opmaak), deze publiceren en deze vervolgens via jouw netwerken te delen. Via e-mail, Facebook, Twitter. Inclusief een soort referral oplossing waarbij je de netwerken van ‘vrienden’ die hiervoor akkoord hebben gegeven, kan exploiteren. Ik voel enige relatie met SocialReferral opkomen.

Daarnaast biedt Nouncy de nodige management informatie om inzicht te geven in de personen die de meest interessante ambassadeurs zijn.Wat handig kan zijn als je met enige regelmaat via Nouncy berichten gaat publiceren.

Nouncy heeft een freemium model, de management informatie zit achter een paywall.

Geef een reactie

4 Comments