XING lanceert marktplaats voor freelancers

Logo XINGHoewel XING vandaag haar financiele resultaten over 2012 bekend heeft gemaakt zal nog tot eind maart moeten worden gewacht tot er een gedetailleerd beeld van de resultaatontwikkeling van de verschillende business lines kan worden verkregen. Er is groei, maar deze is vanzelfsprekend verwaarloosbaar te noemen als dit wordt afgezet tegen de groeicijfers van LinkedIn.

Interessanter is daarom de eveneens vandaag door XING aangekondige lancering van een marktplaats voor freelancers, onder de schokkend verrassende naam XING projecten. In het persbericht wordt deze marktplaats als volgt door XING omschreven:

This new feature provides companies with a quick and easy way of finding experts for upcoming projects. XING Projects is free of charge for freelancers who have access to new projects every day and can simply submit an application if they find one of interest. Businesses can also use this feature for free until the middle of this year

Een nieuwe manier om de XING profielen te benutten dus.

En dat ziet er zo uit:

XING projecten | Homepage

Vanzelfsprekend een Duits feestje, ook al wordt er het nodige Engels en Nederlands doorheen gegooid. Wat de leesbaarheid niet ten goede komt… Vanzelfsprekend kan XING binnen het Duitse taalgebied kapitaliseren op haar huidge gebruikersbestand, maar dan gaat het misschien alleen om freelancers die dan ook daadwerkelijk in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk wonen. En heel, heel veel freelancers wonen elders.

En al die andere freelancers (vaak voor aanzienlijk aantrekkelijker tarieven) zijn elders te vinden. Zoals op Elance:

Elance | Homepage

Maar mogelijk is het Duitse taalgebied hier nog niet van op de hoogte?

Geef een antwoord

4 Comments