Faillissementen in februari 2013

FaillissementenHet aantal faillissementen van uitzenders en werving & selectiebureaus is in februari 2013 uitgekomen op slechts 6; meer dan een halvering ten opzichte van het aantal faillissementen in janauri (13) en ten opzichte van februari 2012 (15).

En daarmee blijft de trend van het jaargemiddelde nadrukkelijk dalen; op dit momen staan we op een gemiddelde van slechts 14 faillissementen per maand. Dat is zonder meer een opvallende situatie in tijden van recessie en tegen de achtergrond van nog altijd dalende vacaturevolumes.

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – februari 2013

 

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – februari 2013

Een sterk dalende trendlijn ten tijde van een recessie. Zou dit ooit eerder zijn voorgekomen binnen de sector Arbeidsbemiddeling? Ik snap er niets van, tenzij het aantal vrijwillige bedrijfsbeëindigingen, danwel het aantal slapende bureau’s, enorm is gegroeid in de afgelopen jaren.

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een antwoord