Vacaturesite top 10: de opmars van Joof.nl

Vacaturemonitor: positiefVuilnisbak Vacaturevijver verschijnt waar professional network LinkedIn de Vacaturesite top 10 moet verlaten. Een armoedige situatie, maar cijfers houden geen rekening met kwaliteit. Tegelijkertijd maakt vooral Joof.nl indruk met een stijging naar de vijfde plaats. Waarmee Monsterboard naar de onderste helft van de top 10 is verbannen.

Het aantal vacatureplaatsingen is 7,1% lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden, maar het aantal unieke vacatures is nog altijd hoger. Waar vorige week het volume aan unieke vacatures 2% hoger was dan in 2012 is dat deze keer gehalveerd tot 0,9%.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 7 – 9). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 7 – 9). Bron: Jobfeed

Jobbird steekt echt met kop en schouders boven de andere vacaturesites uit; gevolgd door een trio (Werk.nl, Banenmatch en Nationale Vacaturebank) subtoppers die op hun beurt weer gevolgd worden door een leger aan kleintjes; vanaf deze week aangevoerd door freemium vacaturesite Joof.nl. Waarmee maar weer eens is aangetoond dat je ook met een gruwelijk slechte vacaturesite nog veel vacatures kan verzamelen. Vooral als je dat gratis gaat aanbieden…

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

De top van de social media buzz is de laatste tijd opvallend stabiel. Als een gevolg van de publiciteit in de Volkskrant; met name in relatie tot het artikel over RvB lid Fred Paling,  blijft het negatieve sentiment van Werk.nl onveranderd hoog.

Geef een reactie

1 Comment