EU: 900.000 vacatures in de ICT sector in 2015.

Spannende dagen in de hedendaagse politiek. Hoe is het gesteld met het poldermodel? Komt er een sociaal akkoord? Wat gaan we doen met de jeugdwerkeloosheid? Zou deze doelgroep zich trouwens nog een beetje Gen y voelen? Of kunnen we beter spreken van Gen N(iets). Begrotingstekorten schieten door naar 3,3%. Het aantal werkloze hoogopgeleide jongeren is in 1 jaar tijd verdubbeld. Crisis, recessie, dalende huizenprijzen, stijgende huren…. en ineens daar het bericht van de EU…….. in Europa zijn er in 2015 900.000 vacatures in de ICT sector!

Bam! 900.000 ICT vacatures. Dat leest lekker in het huidige economische klimaat. Om enige sturing te geven aan deze 900.000 vacatures, gaat Europe een grote coalitie smeden. Voorzitter Barroso licht toe: “De grote coalitie waarvoor we vandaag het startschot hebben gegeven, is van essentieel belang om de Europese economie weer op gang te krijgen en een deel van de 26 miljoen werklozen in Europa aan een baan te helpen. De bedrijven die vandaag hebben toegezegd mee te doen, verdienen een pluim. Als we er samen in slagen om het tij te keren en het stijgende aantal vacatures in de ICT te vullen, zal dat zelfs een impact hebben op de hele economie. We willen ervoor zorgen dat de Europeanen in staat zijn het werk te doen waaruit de volgende ICT-revolutie voortkomt.”

Ondanks de hoge werkloosheidscijfers komen er elk jaar meer dan 100 000 banen in de ICT bij. Het aantal afgestudeerde ICT-ers en hooggekwalificeerde arbeidskrachten met ICT-vaardigheden houdt daarmee geen gelijke tred. Het complete bericht leest u hier: 

De future is ICT. Het is al vaker gezegd. Een organisatie als de Rabobank schrapt 3000 banen, maar spreekt in haar persbericht wel over een revolutie daar waar het bankieren via internet & mobiel betreft . Een voorbeeld hoe hard ICT zich aan het ontwikkelingen is. Een andere ontwikkeling zijn de investeringen in ecommerce. Meer dan de helft van de organisaties in Nederland, geeft hier meer dan uit dan in het vorige jaar. Hier ook al enorme gevolgen voor de arbeidsmarkt. De vraag naar PHP specialisten was bijvoorbeeld nog nooit zo groot.

Zo maar wat praktijkvoorbeelden die van deze 900.000 genoemde vacatures een zeer reëel getal maken. Dit in een economie & arbeidsmarkt die een zeer donkere periode meemaken. Dan ook aan de IT Recruiter dit Recruitment specialisme hoog op de agenda te krijgen, ondanks dat Recruitment & recessie niet perse de beste vriendjes zijn als het gaat om bijvoorbeeld budgettering. Nu al sprake van 900.000 ICT vacatures. Dan maar beter goed nadenken om met voldoende middelen jouw vacatures wel in te vullen……….. Toch?

 

Geef een reactie