Monster’s Power Resume Search

Logo 6SenseVanmiddag zit ik bij Monsterboard in een uiterst geheime sessie waar ik blijkbaar zelfs nog een NDA voor moet gaan tekenen. Het onderwerp van de sessie? 6Sense. Of liever gezegd, Power Resume Search (PRS); de op 6Sense gebaseerde cv zoekfunctionaliteit voor recruiters/searchers. PRS zal zeer binnenkort op de Nederlandse markt gelanceerd worden en daarvoor nodigt Monsterboard de nodige bloggers uit. En dat terwijl werkzoekenden ondertussen al bijna een jaar de op dezelfde 6Sense technologie gebaseerde Beta zoekfunctie tot hun beschikking hebben.

De aanstaande lancering leek me een goed moment om eens kort terug te kijken naar de ondertussen veel te lange weg die 6Sense heeft moeten afleggen om voet op Nederlandse bodem te kunnen zetten. Deze weg begon op 31 juli 2008 toen Monster besloot tot de acquihire van Trovix (ATS met zoektechnologie), voor het astronomische bedrag van $72,5 miljoen. Een bedrag wat ondertussen naar alle waarschijnlijkheid is verdubbeld of verdrievoudigd als gevolg van de vergaande doorontwikkeling die waarschijnlijk eerder als complete (ver)nieuwbouw kan worden gekenmerkt.

In oktober 2009 maakte Monster tijdens haar Investment Community Meeting een behoorlijke show van de nieuwe zoektechnologie. Die overigens op dat moment dus al ruim meer dan een jaar in haar bezit was. Tijdens deze meeting werd ook onderstaande timeline gepresenteerd:

timeline introductie 6Sense

Aan het einde van die tijdslijn staat dus ons landje, samen met Duitsland. Monster verwachtte in oktober 2009 dat 6Sense in het 2e of 3e kwartaal van 2010 in Nederland en Duitsland geintroduceerd zou gaan worden. Naar nu blijkt een angstaanjagend optimistische verwachting. Overigens werd die introductiedatum bij herhaling door Monster naar achteren bijgesteld:

Naar het zich nu laat aanzien lanceert PRS in Nederland naar alle waarschijnlijkheid in het 1e kwartaal van dit jaar. Een vertraging van ruim 2,5 jaar ten opzichte van de huidige planning en daarmee een overschrijding van meer dan 300% ten opzichte van de oorspronkelijk planning. Software-ontwikkeling is a bitch…

Maar veel belangrijker dan deze vertraging is de vraag of recruiters nog op PRS zitten te wachten. Ten opzichte van oktober 2009 is de wereld van actieve werving wel ‘enigszins’ veranderd. De dominantie van LinkedIn en de opkomst van people aggregators hebben de waarde van stovepipes zoals cv-databases van vacaturesites aanzienlijk verminderd. Is PRS daarmee mosterd na de maaltijd? Misschien, maar er zijn nog altijd meer dan voldoende afnemers van de cv-database van Monster(board) en als PRS daar een betere zoekfunctie voor biedt is dat natuurlijk waardevol. Tenzij die betere zoekfunctie (veel) meer gaat kosten. Want ons ben zuunig…

Geef een reactie

1 Comment