Vacaturesite top 10: geen bijzonderheden

Vacaturemonitor, negatiefVacaturevijver wist verleden week LinkedIn uit de top 10 te drukken, deze week stijgt deze rommelsite zelfs nog een plaatsje en geeft JobTrack daarmee de rode lantaarn in handen. Tegelijkertijd laat Werk.nl een opvallende stijging zien en heeft Nationale Vacaturebank de derde plaats weer van Banenmatch overgenomen.

Het aantal vacatureplaatsingen is 7,4% lager in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden; voor het eerst in langere tijd is nu ook het aantal unieke vacatures lager: -1,4%. En aangezien de Jobfeed aantallen in het algemeen nog naar beneden worden bijgesteld zal dit aantal over enkele weken nog lager blijken te zijn.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 8 – 10). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 8 – 10). Bron: Jobfeed

Jobbird blijft de onbedreigde nummer 1; op respectabele afstand gevolgd door Werk.nl hoewel laatstgenoemde site wel een forse stijging doormaakt. Tegelijkertijd weet Nationale Vacaturebank weer eens de derde plaats op te eisen waardoor Banenmatch net buiten het podium valt. Achter Banenmatch is er een gevecht op de kruimels waar de relatief kleine sites in deze top 10 om de resterende plaatsen strijden. De best of the rest is wederom Monsterboard die voorlopig de opkomst van Joof.nl heeft afgestopt. Maar de meest zorg gaat toch uit naar Jobselectie die in mijn optiek haar langste tijd in de top 10 heeft gehad.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Na een lange periode waarin Banenmatch met afstand de social media buzz top 10 aanvoerde is die plaats plotsklaps ingenomen door Werk.nl. Een situatie die zowel het gevolg is van een scherpe daling van de buzz bij zowel Banenmatch als Monsterboard als met een stijging van de buzz bij Werk.nl. Waarbij met name de omvang van het negatieve sentiment bij Werk.nl opvalt; met name als gevolg van het artikel over RvB lid Fred Paling.

Geef een antwoord