Recruitment activiteit op… jawel… Hyves!

Hyves icoonIk dacht; ik ga eens kijken wat er nog zoal gebeurt op Hyves binnen recruitment. Ervan uitgaande dat de meerderheid van de ‘Hyvers’ jong- erg jong is, verwachtte ik niet veel. Maar gezien deze populatie in de toekomst uitgroeit tot de werkerselite, wilde ik het toch niet uitsluiten. Organisaties willen hen natuurlijk nu al primen met de kom-bij-mij-werken-boodschap!

Een simpele ‘werken bij- zoekactie’ levert als eerste treffer: werken bij Vodafone met 550 leden. De laatste krabbels van mensen zijn van 18 september 2012 geweest. Interactieniveau erg laag en verre van up to date. Alle hyvers die op deze pagina komen, zien bovendien een verouderde zomerradio-app. Ik stel voor: of blaas de Hyvespagina nieuw leven in, of start een werken-bij pagina op Facebook.

Opvallend: werken bij Careyn is zowel op Hyves als op Facebook aanwezig. Wat gebeurt er dan zoal op deze pagina? Elk jaar met kerst en oud en nieuw worden alle collega’s en mensen die bij Careyn willen werken (volgens het profiel) fijne dagen gewenst. De minibuzz wordt wel dagelijks aangevuld met nieuwe informatie, volgens een RSS van de tweets van WerkenbijCareyn. Voor een verdwaalde werkzoekende in de zorg kan dit wellicht nog van toegevoegde waarde zijn…

Werken bij de Koninklijke Landmacht dan.. ook zeer actief op Facebook. Ach ja, helaas moet ik lid worden om te zien met welke informatie zij werkzoekenden proberen the enthousiasmeren. Kan de verantwoordelijke daar mij misschien vertellen waarom Hyves nog wordt ingezet? J Hetzelfde geldt voor Werken bij VUmc. Worden de pagina’s aangehouden onder het mom van: baat het niet, dan schaadt het niet?

Tenslotte, Werken bij Landal: goede content qua video op de pagina. Nog een (vrij) recente blog op het Hyveprofiel over hoe het is om te werken bij Landal. Weinig interactie verder op de pagina voor zover ik kan zien. Overigens zijn er op deze krabbels mét oproepjes geen reacties van Landal zelf geweest: gemiste kans!

Ik was even afgeleid door de layout van Hyves. Was er al in geen jaren geweest, toen mij een grote banner opviel met : SOLLICITEER NU. HE! Arbeidsmarktcommunicatie in banners op Hyves. Interessant. Wie adverteert er nog op Hyves met vacatures? Helaas klikte ik te snel weg en hoeveel keer ik daarna ook de pagina’s ververste: die banner kwam niet meer op. Toch jammer.

Conclusie: het bestaat nog: werken-bij pagina’s op Hyves. Wel veelal uitgestorven, weinig interactie en dus geen content strategieën vanuit recruitment, zoals dat wel op Facebook gebeurt. Ook heb ik op geen enkele pagina vacante vacatures aangetroffen. Een werken-bij pagina zonder vacatures… daar worden werkzoekenden toch niet erg blij van. Niets nieuws misschien, hoewel ik open stond voor alternatieve uitkomsten.

Geef een reactie

3 Comments
 • Laura Overwijk
  says:

  He Chris, Ik geloof niet dat het schadelijk is: met dagelijks 300.000 bezoekers vraag ik me af hoeveel er überhaupt stranden op deze Hyves pagina’s. Aan de andere kant trigger je de bezoeker ook niet (voldoende) met de verouderde content die je aanbiedt. In dat geval: verwijderen die pagina én lekker naar Facebook gaan. 😉

 • Chris Stapper
  says:

  Het lijkt me dat de ontwikkelingen te snel gaan voor het overzicht dat recruitmentafdelingen en recruiters hebben. Die hyvespagina’s zijn ongetwijfeld aangemaakt toen Hyves booming was. En sinds er niets meer vandaan komt (zouden recruiters vaak inzicht hebben in de analytics van de websites die ze beheren?), wordt er niets meer mee gedaan. En is er niemand betrokken genoeg om de stekker er uit te trekken.
   
  Laura, wat denk jij; is het schadelijk om zoiets online te hebben staan?