Van Campenhout: Hyves is geen miskoop…

Logotype TMGVolgens het jaarverslag van TMG over 2012 is het met Hyves in het afgelopen jaar bijzonder slecht gegaan:

De impact van de groei van andere sociale netwerken op Hyves is groot geweest in 2012, zowel de omzet als het bereik zijn gehalveerd.

Maar volgens TMG CEO Herman van Campenhout is Hyves daarmee niet als een miskoop te kwalificeren omdat er zoveel kennis en ervaring met Hyves is binnengehaald. Eens kijken hoelang het duurt voordat die kennis en ervaring de EUR 36,5 miljoen afwaardering op Hyves gaat compenseren. Om nog maar te zwijgen van de resterende EUR 7,2 miljoen aan boekwaarde voor een website waar niemand meer mee geassocieerd wil worden.

De man die verantwoordelijk was voor het binnenhalen van Hyves (Patrick Morley) heeft als dank bij zijn vertrek bijna EUR 1,2 miljoen meegekregen. Blunders op C-level worden nog altijd ruimhartig beloond.

Maar TMG maakt zich geen zorgen:

De kinderen van sophie en pieter zitten regelmatig op Hyves. terwijl iedereen meehuilt dat het over-en-uit is met Hyves, is het nog steeds een van de best bezochte websites van Nederland.

Wie Pieter en Sophie zijn? Zij staan voor de klanten van TMG en zien er zo uit:

image

Kijk ze eens vrolijk spelen met al die moderne apparatuur. Die Pieter en Sophie toch!

En hoe het met een van de best bezochte websites van Nederland gaat? Zo:

image

Social media buzz van Hyves, 1 januari 2010 – 28 februari 2013. Bron: Coosto.

De grafiek toont het voortschrijdende jaargemiddelde van het aantal social media berichtjes met de term Hyves. Mogelijk heeft TMG nog nooit van terminal velocity gehoord, maar Hyves heeft die snelheid ondertussen wel bereikt op weg naar de krater die zij zal achterlaten. Het lijkt BranchOut wel, alleen dan met een iets langere levensduur.

Geef een reactie

1 Comment
 • it-er
  says:

  Ik heb van de IT-er tamtam (per definitie erg onbetrouwbaar) begrepen dat de trots van Hyves, althans een paar jaar geleden, hun operationele IT-kennis was.  Men was erg fier op hun vermogen een groot serverpark te beheren en in de lucht te houden.
  De vraag of het ook slimmer, of met minder servers kon, was niet zo gewenst.  Of misschien paste het niet in een strategie die gericht was op expansie.
  Het nieuws dat Hyves de overcapaciteit in hun serverpark nu wil verhuren past in dit plaatje.
  Hopelijk heeft Herman van Campenhout het over iets anders dan operationele IT-kennis als hij het heeft over de ervaring die TMG heeft binnengehaald.  De complexiteit en infrastructuur van een grote IT-organisatie is vaak eerder hinder dan hulp bij het opzetten van nieuwe (IT-afhankelijke) initiatieven.