KROW: een gemankeerde match-engine. De zoveelste…

Logo en logotype KROWEind 2011 won MIIAtech’s GoldFish de iTalent Start-up Competition van HR Tech Europe. GoldFish is (of was?) een exctractie- en matchingtool waar ik sinds bovengenoemde competitie nooit meer iets van heb gehoord. Tot enkele dagen geleden, toen ik werd gewezen op KROW (maar we noemen hem Be Work Happy…).

KROW claimt het volgende:

KROW is the new way to find and search for jobs quickly.

KROW analyses your CV and uses a unique semantic algorithm to instantly match you with your ideal job.

De technologie achter KROW is afkomstig van MIIAtech. En daarmee lijkt GoldFish alsnog te leven. Blijkbaar onder een andere naam

Maar wat is/doet KROW? Tijd voor een verkenning.

De homepage
Dit is de homepage van KROW:

 image

Het is er eentje in de categorie lange homepages waardoor zo’n beetje alles op de homepage wordt uitgelegd. En dat is handig, want zo kan ik eenvoudig laten zien wat KROW over zichzelf wil vertellen:

image

Da’s mooi, ik kan mijn cv in Krow donderen en ik krijg mijn ideale baan daarvoor terug. Easy peasy. De zoveelste match-engine die naar alle waarschijnlijkheid overtrokken beloftes doet. Ik moet terugdenken aan de ondertussen alweer 2e generatie van dit soort beloftes, met als vaandeldrager Bright en als secondanten onder meer MyJobMatcher, Resunate en van Nederlandse bodem natuurlijk Choizzes.

En nu dus KROW. Of zou deze match-engine wel een dergelijke belofte waar kunnen maken? We gaan het zien…

Als ik op de grote upload your cv knop klik, krijg ik dit te zien:

image

Blijkbaaar heeft KROW ervoor gekozen om als Facebook app door het leven te gaan. Zou ook hier een “LinkedIn kloontje op Facebook” idee achter schuilgaan? Ik hoop het niet.

Na de Facebook autorisatie te hebben doorlopen kom ik op onderstaande pagina terecht:

image

Tja, coming soon… Altijd fijn om zoiets te lezen. Het zou fijner zijn als het er gwwoon nu al was. Maar goed, ik heb ook nog altijd mijn LinkedIn profiel als PDF. Die gooi ik dus maar in het daarvoor bestemde rechthoekje. Waarna KROW aan de slag gaat om mijn cv te ‘analyseren’. Na enige tijd krijg ik dit te zien:

image

Kijk eens aan. Volgens KROW ben ik voor 80% compleet.

Door op de hyperlink Go to step 2 te klikken krijg ik mijn “DNA” te zien:

image

Marketing? Hoe komt KROW erbij dat ik iets met marketing heb gedaan. Als er een werkgebied is wat ik volstrekt irrelevant en irritant vind dan is het wel marketing. Er moet blijkbaar enig foreign DNA door KROW zijn ontdekt…

In stap 3 krijg ik een bedelpoging van KROW, zij wil graag dat ik mijn DNA met de rest van de wereld deel. Maar aangezien dat DNA niet van mij is ga ik het zeker niet delen:

image

En in stap 4 krijg ik dan de mogelijkheid om naar vacatures te kijken. Waarbij ik een optie krijg om vacatures te bekijken met of zonder glurende recruiters. Ik kies er natuurlijk voor om die glurende recruiters voorlopig maar even achter het gordijn te houden:

image

En dit is het resultaat:

image

Marketing manager at Flyer.be. Cool…

Als ik op die functie klik zie ik ook nog eens in hoeverre mijn DNA op de onderscheiden onderdelen met die baan matched:

image

92% overeenkomst op werkervaring, en maar liefst 100% op het domein (wat dat dan ook mogen betekenen). Laat me niet lachen…

Conclusie
KROW kan keurig in het rijtje Bright, MyJobMatcher, Resunate en Choizzes worden geplaatst. Volstrekt zinloze toepassingen die met grote woorden hun gebrek aan waarde proberen te compenseren. Matching blijft waardeloos zolang de makers zich de beperkingen van die technologie niet realiseren. En dat lijkt nog altijd de situatie. Jammer…

Geef een reactie

1 Comment