WorkingLife: aggregator met inktzwart randje

imageIk kende het nog niet maar Workinglife is een vacature-aggregator van Nederlandse bodem. En eentje die maar liefst 233.541 vacatures claimt te hebben, waarmee ze zichzelf als de TomTom van de vacaturemarkt afficheert. Joost mag weten waarom.

WorkingLife.nl kan voor jou […] meer dan 230.000 vacatures inzichtelijk maken en gebruikt hier nu meer dan 1.430 verschillende bronnen voor, die elke dag weer aangevuld en verbeterd worden.

Toe maar… 1.430 bronnen. Dat zijn er best veel. Hoewel de twee eigenaren van WorkingLife op hun respectievelijke LinkedIn pagina’s spreken over meer dan 140 vacaturebanken en meer dan 200 vacaturebanken. En de site zelf een opsomming van niet meer dan 71 sites laat zien. Enige ovedrijving lijkt WorkingLife en haar eigenaren niet geheel vreemd. Overigens is het bizar om te zien dat WorkingLife claimt Jobrapido te spideren. Een aggregator die een aggregator spidert??

Afgezien van het feit dat WorkingLife toont ferme last te hebben van de standaard problemen van vacature-aggregatoren (doublures, niet langer beschikbare vacatures) maakt deze site een gigantische blunder door niet alleen voor de tweede click te gaan maar dan ook nog eens de volledige vacature te tonen. Daarmee zal WorkingLife vast op applaus van de verschillende gespiderde vacaturesites kunnen rekenen… Misschien is dat de reden dat de site nog maar 71 sites laat zien terwijl de eigenaren aanzienlijk hogere aantallen noemen?

Voor alle vacaturesites die nog niet bekend zijn met WorkingLife, hier is de lijst met sites die zij claimen te spideren. Kan je even checken of je op de lijst staat en vervolgens passende maatregelen nemen. Of niet natuurlijk.

Gezien deze volstrekt onfatsoenlijke praktijk is het interessant om te zien wat WokringLife over zichzelf zegt:

WorkingLife.nl is een professioneel bedrijf met mensen die hun sporen ruim verdiend hebben met ondernemen op de arbeidsmarkt. We hebben zeer verschillende achtergronden maar hebben het altijd leuk gevonden om een beetje tegen de gevestigde orde aan te schoppen.

Natuurlijk…

Achtergrond
WorkingLife BV heeft als enig bestuurder H2 Projecten BV die op haar beurt een tweetal bestuurders heeft; Hermsen BV (met als enig aandeelhouder en bestuurder Jaap Hermsen)  en S. Henstra BV (met als enig aandeelhouder en bestuurder Sietze Henstra).

Geef een antwoord

1 Comment