Linkedin kloontjes op Facebook, maart 2013

Na vorige maand slechts op wel zeer algemene cijfers te hebben moeten rapporteren (met ‘dank’ aan Facebook) kan er deze maand weer een nauwkeuriger beeld van de ontwikkeling van de LinkedIn kloontjes op Facebook worden gegeven (met dank aan AppData, als de cijfers van deze site tenminste betrouwbaar zijn). Dit zijn nu de cijfer van alle LinkedIn kloontjes op 17 maart:

Monthly active users (MAU) voor professionele netwerk applicaties op Facebook, 17 maart 2013. Bron: Facebook, AppData

Monthly active users (MAU) voor professionele netwerk applicaties op Facebook, 17 maart 2013. Bron: Facebook, AppData

Kijk eens aan… Het minder dan een jaar geleden als bedreiging van LinkedIn gepostioneerde BranchOut is ondertussen kleiner geworden dan Identified en BeKnown. Er is echt niets meer over van de site die maar liefst $49 miljoen wist op te halen op de illusie dat het daadwerkelijk de volgende generatie professional network was. Hoe is het toch mogelijk…

En op basis van bovenstaande grafiek is ook meteen duidelijk waarom x28 al redder van Silp moet worden gezien. Dit LinkedIn kloontje is namelijk helemaal niets meer waard. Overigens geldt dat niet alleen voor Silp. Feitelijk zijn alle LinkedIn kloontjes al geruime tijd yesterday’s news. Deze eerste generatie kloontjes zijn een bewijs dat het stomweg kopieren van het model van LinkedIn en dat op een sociaal netwerk plakken tot mislukken gedoemd is. Wat helaas niemand ervan zal weerhouden om binnen nu en twee jaar opnieuw een poging te wagen zonder enige les uit het verleden te trekken.

Geef een reactie