People aggregator TalentBin komt ook met sidebar

Logotype TalentBinPeople aggregator TalentBin heeft nu ook een sidebar gelanceerd waar eerder Entelo al met een vergelijkbare toepassing was gekomen. Falcon.io is uitsluitend een sidebar, evenals het nog niet door mij bekeken Colleague. En dan is er ook nog Mon.ki. Overigens heeft people aggregator Gild Source (waar ik nog op een demo account zit te wachten) ook een toepassing waarmee ik een compleet profiel van een persoon kan bekijken terwijl ik op een bepaalde site (bv. LinkedIn, Twitter) zit. Iets zegt met dat het hierbij niet zal blijven; er is een heuse sidebar ‘oorlog’ aan het broeden in people aggregator / metasearch land.

Op dit moment is de sidebar volgens TalentBin oprichter Peter Kazanjy nog ‘very beta’, maar daar laat ik me natuurlijk niet door tegenhouden. Daarom nu alvast een sneak peek van de TalentBin sidebar.

TalentBin heeft haar sidebar Social Lookup genoemd, een referentie aan wat op dit moment social sourcing wordt genoemd; de naam die vanuit het gebruiksperspectief aan people aggregators is gegeven. TalentBin had natuurlijk al Lookup; haar iPhone app. Social Lookup is een extensie voor Chrome (en mogelijk ook andere browsers, al dan niet in de toekomst):

Chrome extensie van TalentBin

Als ik de extensie eenmaal heb toegevoegd en naar LinkedIn ga, krijg ik dit te zien als ik naar de profielpagina van een volstrekt willekeurig persoon ga:

TalentBin sidebar Social Lookup

Aan de rechterzijde is de TalentBin sidebar zichtbaar. Hier zijn de andere sites te zien waar Edwin van de Bospoort door TalentBin is aangetroffen. Hier kan ik op doorklikken zodat ik zijn profiel op de desbetreffende site kan bekijken. Ook zijn de meest relevante interesses/vaardigheden (volgens TalentBin) weergegeven.

Het very beta toont zich overigens wel; in LinkedIn schuift het totale profiel van een persoon wat naar rechts op het moment dat de TalentBin sidebar zich opent. En bij Twitter is het me alleen gelukt de TalentBin sidebar te zijn bij mijn eigen profiel. Maar dat is niet al te waardevol… Maar ik ga vast nog horen van TalentBin hoe dit wel gaat werken.

Hoe dan ook, ik gok dat we in de komende periode en ware sidebar revolutie gaan zien. Een ontwikkeling die vooral voor verstokte LinkedIn gebruikers onder de recruiters van grote waarde kan blijken te zijn. Want er is meer dan LinkedIn. En dit is misschien wel een hele eenvoudige manier om dat te ontdekken. Welkom in de wondere wereld van social sourcing.

Geef een reactie

2 Comments