Werkt Werk.nl nou wel of niet? 19 maart 2013

Volgens Fred Paling (lid RvB UWV, portefeuillehouder Werk.nl) is er met Werk.nl niets aan de hand: [Werk.nl] draait. Zeker de afgelopen maanden draait het prima. Volgens André Timmermans (directeur van de divisie WERkbedrijf bij UWV) is het met de beschikbaarheid van Werk.nl uitstekend gesteld: Sinds begin december hebben we in totaal 45 minuten storing gehad. Dat is 45 minuten te veel, maar het is wel beter dan het was.

Maar volgens werkzoekers liegen deze twee goedbetaalde ambtenaren dat het gedrukt staat. Dit is de score van dinsdag 19 maart 2013 (met dank aan Coosto):

social media berichtjes over Werk.nl, 19 maart 2013

Ik heb de rood-omrande link, met dank aan @UWV_Webcare, overigens eens geprobeerd. En dat levert me toch een bijzonder resultaat op…

Want ik krijg dan deze pagina te zien:

 image

Opvallend is de tekst achter het label Uw vraag: error…?

Verder is de tekst onder optie 2 natuurlijk ook hilarisch: Start Internet opnieuw… Moet ik mijn router soms eerst uit- en vervolgens weer aanzetten? Ook goed om te weten dat je Werk.nl blijkbaar niet als een favoriete website dient te markeren. Hoewel ik me oprecht niet kand voorstellen dat er in Nederland 1 weldenkend persoon te vinden zal zijn die hier ooit voor zal kiezen.

Maar het wordt pas echt lachen als ik op de link Hoe verwijder ik cookies en tijdelijke bestanden? klik. Want dan krijg ik dit te zien:

image

Dit verzin je niet.

En gewoon door een link in een tweet van @UWV_Webcare te volgen. Het maakt niet uit wat je in de website van Werk.nl aanraakt. Er is altijd, maar dan ook altijd, iets wat niet werkt. En je hoeft er nooit naar op zoek te gaan. Dit is de kwaliteit van de dienstverlening van UWV… Ongekend.

Maar voor alle werkzoekers is er een troostende gedachte. In 2015 werkt Werk.nl wel. Hoezee!

Geef een antwoord

7 Comments
 • Bertrand Hendrickx
  says:

  Ik ben van mening dat de primaire interrelatie van technologieën verder geëlaboreerd moet worden met beschouwingen ten aanzien van het testen van de bedrijfszekerheid van de matching subsystemen van het UWV werkbedrijf. De conclusie is aldus gewettigd dat de basis van de productconfiguratie van werk.nl niet te onderschatten systeemonderzoek vergt om te komen tot een moderne doch gecompliceerde technische resultaat !

 • Andre Engels
  says:

  <sarcasm>
  Zou het misschien strategie zijn? Als werkzoekenden registreren we alleen degenen die van werk.nl gebruik maken. Vervolgens maken we het gebruik van werk.nl erg moeilijk, zodat de minder gemotiveerden afhaken. Gevolg: Lekker lage (of in het huidige economisch gewricht, lekker niet heel hoge) werkloosheidscijfers.
  </sarcasm>