CareerXroads SoH rapport is volstrekt onbetrouwbaar

CareerXroads: Sources of Hire 2013In de VS is het een redelijk event; de jaarlijkse publicatie van het CareerXroads Sources of Hire (SoH) rapport. En ook dit jaar is de publicatie niet ongemerkt voorbij gegaan. Wat volstrekt bizar is als je naar het aantal respondenten kijkt waar dit rapport op is gebaseerd. Van de 200 uitgenodigde bedrijven zijn er slechts 37 die hebben gereageerd… Waarbij 200 al een bizar klein aantal is, laat staan die 37.

Desondanks zeggen de auteurs (Gerry Crispin en Mark Mehler) dit:

The Source of Hire Survey gets a ~20% response rate year over year which is statistically significant. The reason is two-fold: we limit our invitations to participate to a biased but predefined sample – 200-400 large, highly competitive US-based firms whose staffing leaders are personally known to the authors

Ooit van de term fundamentally flawed research gehoord? Dit klinkt als een schoolvoorbeeld. Desondanks vinden de auteurs dat ze de lezers nog de les moeten lezen over de kwaliteit van hun data waarin ze een viertal kenmerken onderscheiden: Completeness, Accuracy, Reliability and Validity. Op basis van hun verzamelmethode kan de data waarop hun rapport is gebaseerd aan geen van deze kenmerken voldoen.

Wil je toch de volstrekt onbetrouwbare resultaten weten? Dan is het rapport hier te vinden.

Geef een reactie

1 Comment