My bank account’s got robbed by European Commission. Over 700k is lost

Voor eenieder die denkt dat Jeroen Dijsselbloem Cyprus heeft gered en dat Russische miljardairs hun trekken thuis hebbben gekregen (wat niet het geval is, deze rakkers hebben ondanks de opgelegde capital controls naar alle waarschijnlijkheid het grootste deel van hun geld weten weg te sluizen) heb ik hieronder een reactie op een Bitcoin forum van een IT bedrijf overgenomen.

screenshot bankrekening

The most of circulating assets on our business Current Account are blocked.

Over 700k of expropriated money will be used to repay country’s debt. Probably we will get back about 20% of this amount in 6-7 years.

The rest of money remaining on our account are limited for 300EUR/day withdrawals. Also it cannot be transferred abroad. All is due to the new "Capital Control Law" (reactie van hetzelfde bedrijf op het forum)

I’m not Russian oligarch, but just European medium size IT business. Thousands of other companies around Cyprus have the same situation.

The business is definitely ruined, all Cypriot workers to be fired.

We are moving to small Caribbean country where authorities have more respect to people’s assets. Also we are thinking about using Bitcoin to pay wages and for payments between our partners.

Special thanks to:
– Jeroen Dijsselbloem
– Angela Merkel
– Manuel Barroso
– the rest of officials of "European Comission"

Dit is een voorbeeld van de wijze waarop de Cypriotische economie in één klap is vernietigd om de integriteit van de euro te redden. Er is geen Russische miljardair aan te pas gekomen. Wel onze eigen minister van Financien… Die overigens volgens premier Rutte en DNB-president Knot heel goed bezig is. Voor een niet geheel verblinde toeschouwer lijkt dit eerder op de vernietiging van Cyprus. En is het wachten op een volgend bailout verzoek van het nu failliete eiland. Die door onze eigen minster van Financien ongetwijfel weer net zo goed zal worden afgehandeld als de laatste keer.

Geef een reactie

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Even voor mijn begrip: worden die 7 ton nu omgezet in aandelen van de bank?
    Ik wil niet claimen de situatie helemaal te begrijpen, maar op mij komt het over alsof Cyrpus de ultieme manier is geweest om mensen bang te maken en de Euro en het hele bankensysteem te ondermijnen. Dijsselbloems uitspraken over hoe dit een blauwdruk zou kunnen zijn (hoe hij dit later ook ontkende) hebben dat alleen maar erger te maakt.
    Ook kan ik de gedachte niet loslaten dat de gemiddelde burger het dupe is geworden van wangedrag van banken, doordat de overheid het geld simpelweg bij de burger weghaalt om de banken overeind te houden. Eigenlijk vind ik deze hele episode zo’n beetje de engste stap in de hele Eurocrisis.