Vizify komt met vizcards

Logotype VizifyVoor iedereen die het alweer (volkomen begrijpelijk) vergeten is; Vizify is die zinloze maar vrolijk ogende site waar je je LinkedIn, Twitter, Facebook, Foursquare en Instagram accounts kan samenballen tot een gigantische en volstrekt nutteloze infographic van maar liefst 10 pagina’s. Niet geheel verwonderlijk is Vizify een iets andere mening toegedaan:

Vizify helps you transform all those interesting impressions you make online into one definitive, multidimensional, graphical biography

Afijn…

Ik had niet gedacht ooit nog iets van Vizify te horen, maar dat blijkt niet waar te zijn. Want vanochtend ontving ik een e-mail van Vizify met de volgende titel: Announcing vizcards: a new page for your Vizify bio. O jee, nog een pagina? En ik had er al 10…

Dit is de e-mail van Vizify met de introductie van vizcards:

Vizify, 1

O jeetje. Een plaatje en een tekstje. Vizify goes meme. Of zoiets.

Als ik vervolgens op de zeer uitnodigende knop Get ‘em now klik, krijg ik dit te zien:

Vizify, 2

Hoera! Naast een infographic van maar liefst 10 pagina’s kan ik nu ook bite-sized infographics met Vizify maken. Ik kan dus meerdere vizcards maken? Jawel.  Daar heb ik al die tijd op zitten te wachten… Ik kan me zelf infographically taggen, om het maar zo te zeggen. Hoe de wereld ooit zonder deze mogelijkheid heeft kunnen communiceren is me eigenlijk een raadsel.

En alsof dat nog niet genoeg is kan ik ook nog vizcards van mijn vrienden sparen. Hoezee!! Kan ik ze ook ruilen met anderen, want dat zou pas helemaal te gek zijn.

En waarom zijn er nou die vizcards? Nou, om mijn professional or personal statement online te maken. Dank, driewerf dank Vizify! Zonder deze mogelijkheid zou ik nu nog altijd zonder een online stem hebben gezeten. Maar nu kan ik eindelijk, eindeljik een statement maken.

Ik wacht ook geen seconde en klik als een hitsige Bonobo op de Create Yours Now! knop:

Vizify, 3

Nou, het is niet moeilijk om een plaatje uit te kiezen. Er komt er eigenlijk ook maar eentje in aanmerking natuurlijk.

In de tweede stap kan ik mijn plaatje aanpassen:

Vizify, 4

Er zijn verschillende avatar plaatjes waar ik uit kan kiezen, ik kan de tekst Leaving the seat up aanpassen en ik kan de achtergrondkleur kiezen uit een beperkt palet aan pasteltinten.

En na drie seocnden gepiel is dit het geworden:

Vizify, 5

Ik ben er zeer tevreden over…

Natuurlijk wil Vizify vervolgens dat ik als gratis reclamezuil fungeer:

Vizify, 6

Maar daar heb ik weer minder behoefte aan. En ik ga er zomaar vanuit dat Vizify het in dit geval niet erg zal vinden dat ik heb besloten mijn vizcard niet in de rondte te sproeien.

Na op de knop Next te hebben krijg ik dit te zien:

Vizify, 7

Verrek, ik kan nog meer vizcards maken? Neuh, laat maar waaien.

Conclusie
Vizcards is een poging van Vizify om nog enig herhaalbezoek naar de site te realiseren. Of, om een fraai Engels woord uit de kast te trekken, om meer engagement te realiseren. Want daar zal het naar alle waarschijnlijkheid chronisch aan schorten, zoals ik in mijn evaluatie van Vizify al eerder constateerde:

Als gimmick is Vizify misschien leuk, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje. Waarom zou ik hier ooit nog naar terugkeren? En waarom zou ik dit als mijn centrale plek gebruiken om the best of me online te tonen? Het vereist heel wat doorzettingsvermogen voor een willekeurige bezoeker om al die pagina’s af te lopen. En wat is die bezoeker dan feitelijk wijzer geworden. De echte informatie is namelijk te vinden op alle andere sites waar ik me al presenteer. Misschien minder fraai, maar een stuk informatiever. En makkelijker om tot je te nemen.

LinkedIn probeert het met allerlei nieuws en met endorsements, Vizify probeert het met vizcards. Alleen met herhaalbezoek kunnen potentiele investeerders en adverteerders worden geimponeerd. En alleen dan zal er geld beschikbaar komen. LinkedIn heeft dit al goed voor elkaar, Vizify zal er problemen mee blijven houden. Want de kans dat met vizcards een structureel hoger herhaalbezoek kan worden gerealiseerd is bijzonder klein. Het is even geinig maar daarna gaat het naar alle waarschijnlijkheid vervelen. Net als Vizify zelf. En is er ondertussen een andere site die de aandacht opeist waardoor vizcards in de vergetelijkheid verdwijnen. Waar ze overigens thuishoren.

Geef een reactie