Faillissementen in maart 2013

FaillissementenHet online vacaturevolume in Nederland blijft onverminderd dalen, maar het aantal faillissementen laat geen vergelijkbare; zij het inverse ontwikkeling zien. Want hoewel maart 2013 (22) een ferme stijging van het aantal faillissementen laat zien ten opzichte van februari (7) is de trend nog altijd een stuk lager dan een jaar geleden.

Ondertussen staat de trend namelijk op 14,6 faillissementen (op basis van een gemiddeld jaarvolume) terwijl een jaar geleden de trend nog op 16,5 stond. Bijna 2 faillissementen minder per maand dus, en dat terwijl de trend van het vacaturevolume in deze periode uitsluitend een dalende is. Kunnen intermediairs tegenwoordig met minder vacatures een beter resultaat draaien? Of zijn er gewoon heel veel ‘slapende’ BVtjes en eenmanszaken?

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – maart 2013

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – maart 2013

Dankzij de sterke stijging van de afgelopen maand loopt de trendlijn dus weer wat op maar het is nog altijd rond het laagste niveau sinds het uitbreden van de financiele crisis. We zijn met zijn allen blijkbaar volledig crisisbestendig geworden…

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een antwoord