Monster is sinds gisteren echt een koopje

Trumposaurus MonsterAls gevolg van een donkerrode dag op de NYSE is de beurswaarde van Monster op dit moment $506 miljoen. En dat is een volstrekt belachelijk bedrag voor een bedrijf met assets ter waarde van $1,7 miljard (stand december2012). Zelfs als de volledige goodwill ($887 miljoen, veel te hoog natuurlijk voor een bedrijf met een veel lagere beurswaarde) van de assets wordt afgetrokken blijft er nog bijna twee keer zoveel over.

Met andere woorden, Monster is echt een koopje geworden. Het is op dit moment een ‘gegarandeerde’ winstmaker voor elke company-stripper die de toko opkoopt en vervolgens in delen verkoopt. Verdwenen zijn de tijden dat Monster een beurskoers van tegen de $60 kon vermelden. Een tijd die slechts zeven jaar achter ons ligt. Gisteren eindigde het aandeel Monster de dag met $4,33…

Monster is hiermee ook nog eens een enorm groot waarschuwingsbord voor LinkedIn. Succes is tijdelijk…

Geef een reactie

1 Comment