Werkt Werk.nl nou wel of niet? 15 april 2013

Volgens Fred Paling (lid RvB UWV, portefeuillehouder Werk.nl) is er met Werk.nl niets aan de hand: [Werk.nl] draait. Zeker de afgelopen maanden draait het prima. Volgens André Timmermans (directeur van de divisie WERkbedrijf bij UWV) is het met de beschikbaarheid van Werk.nl uitstekend gesteld: Sinds begin december hebben we in totaal 45 minuten storing gehad. Dat is 45 minuten te veel, maar het is wel beter dan het was.

Maar volgens werkzoekers liegen deze twee goedbetaalde ambtenaren dat het gedrukt staat. Als gevolg van de uitzending van Kassa in combinatie met het oude nieuws dat UWV duizenden medewerkers moet ontslaan, is er een social media barrage aan berichten die overlopen van leedvermaak. Het beeld dat voormalige UWV-medewerkers gebruik moeten gaan maken van Werk.nl levert een stortvloed aan reacties op waar vooral de frustratie over Werk.nl uit spreekt. Onderstaande reactie is in dit verband exemplarisch:

image

Extra zorgpunt; UWV weet niet wanneer Werk.nl wel goed gaat werken:

Voor met name werkzoekenden zullen we de komende jaren meer en meer overstappen op digitale dienstverlening, inclusief de handhaving die daarbij hoort. Het is een tijdrovend en complex proces dat zeker tot en met 2015 gaat duren.

Geef een reactie