LinkedIn kloontjes op Facebook, april 2013 en epiloog

grafzerkDit is de laatste aflevering in een maandelijkse serie over LinkedIn kloontjes op Facebook die ik in februari 2012 ben begonnen en deze maand afsluit. De belangrijkste reden om te stoppen is het niet langer beschikbaar hebben van data over de bezoekersaantallen. Enkele maanden geleden stopte Facebook met het bieden van gedetailleerde informatie over het aantal monthly active users (MAU) en sinds enkele weken is AppData achter een zeer kostbare paywall verdwenen waardoor deze informatie niet langer beschikbaar is.

Tegelijkertijd hebben de Linked kloontjes op Facebook (BranchOut, Identified, BeKnown, Silp, Talent.me, Jobandtalent Talent Exchange, OhmyJob, Pooldip en Emplido) in het afgelopen jaar laten zien dat ze geen toegevoegde waarde bieden. Of beter gezegd, Facebook gebruikers hebben door hun gedrag laten zien dat ze geen toegevoegde waarde hebben ontdekt in de LinkedIn kloontjes. De Deathpool heeft er een piepklein massagrafje bij gekregen.

Het wachten is op een nieuwe generatie naïeve entrepreneurs, in het zadel geholpen door minstens zo naïeve investeerders om de tweede generatie LinkedIn kloontjes op Facebook te gaan bouwen. Ik ben benieuwd. En bevreesd…

Geef een reactie

1 Comment