AamigoO kwam, zag en verdween

Logo en logotype AamigoO GroupMet het vandaag verschenen persbericht is definitief een einde gekomen aan het bestaan van AamigoO Group. Het bedrijf dat via een reversed takeover eind 2010 een beursfonds werd, gaat na bijna 2,5 half jaar verder als Source Group NV; wat de naam is van het enig overgebleven onderdeel uit de boedel en de eerste overname van AamigoO begin 2011.

De rest van het bedrijf (Corso Holding inclusief dochterbedrijven AamigoO Services, AamigoO Intellectual Property, AamigoO Caribean Staffing Services en REVL inc.) komt onder meer in handen van JvS Invest, de vennootschap van Jan van Soest (de oprichter van Corso). En daarvoor is naast het overnemen van de schuld niet meer dan EUR 2 miljoen betaald. Het enige bedrijf van enige waarde in dit kralensnoer is natuurlijk Corso. REVL is ondertussen schijndood, evenals AamigoO Services.

Geef een reactie

3 Comments
 • Kees Vulper
  says:

  Vandaag zag ik op linkedin een wat genuanceerder verhaal. Ik denk zomaar dat de mensen van AamigoO Corso’s uithaal niet zo op prijs stelde..
  Als Corso nu ook gaat betalen ipv toezeggingen doen en daarna de telefoon niet meer te beantwoorden kunnen ze misschien nog iets redden.
   
  Corso Informatica B.V. Met ingang van 29 april 2013 is Corso weer een zelfstandige onderneming. Corso maakte tot voor kort onderdeel uit van de AamigoO Group. Corso komt mede in handen van JvS Invest, de vennootschap van Jan van Soest en de oprichter van Corso. Voor deze overname heeft de bank een zelfstandige financiering afgegeven. De bank geeft hiermee duidelijk het signaal vertrouwen te hebben in Corso. Tevens heeft JvS Invest een aanvullend kapitaal injectie ter beschikking gesteld. Het gaat om een bedrag van € 2 miljoen. http://www.corso.nl/home

 • Marc Drees
  says:

  Corso heeft ook nog een geheel eigen kijk op de tijd dat het onderdeel was van AamigoO:
   
  Vanochtend is er een persbericht uitgegaan dat Corso is overgenomen door oud oprichter van Corso de heer van Soest. Corso gaat door als een autonome organisatie en zal dus niet meer aan AamigoO vast zitten. Hierdoor kunnen wij in de komende maanden aan herstel werken en vertrouwen in de markt terug winnen, waarbij ons streven is om op korte termijn in te gaan lopen op achterstallige facturen.
   
  Een ‘iets’ ander beeld dus waar de periode binnen AamigoO feitelijk als een molensteen wordt omschreven. En als een periode waarin er blijkbaar marktaandeel is verloren als gevolg van de naam AamigoO. Pittig…