Dosi.io doet aan Frankenstein aggregatie

Het monster van Frankenstein was samengesteld uit de lichaamsdelen van meerdere mensen. Dat klinkt vrij smerig en dat is het ook; zeker als het om people aggregation tools gaat. Waarbij ik people aggregation enigszins ruim interpreteer en ook sidebar toepassingen als Falcon.io meeneem. Een vroege versie van TalentBin had Frankenstein profielen; een profiel van een persoon dat feitelijk was samengesteld uit de profielen van meerdere personen. En dat is een doodzonde. Voor people aggregators wel te verstaan.

Dos.io een toepassing voortgekomen uit de TechCrunch hackathon van dit jaar en is een Chrome extensie die een sidebar opent als je in LinkedIn naar een profiel kijkt. En dit zegt Dosi.io over zichzelf:

Homepage Dosi.io

Een soort mini people aggregator in een sidebar dus. Overigens moet de claim Twitter en more met een ferme korrel zout worden genomen. Want die aggregeert Dosi.io zeker niet. Maar wat Dosi.io wel aggregeert is des te opmerkelijker.

Want dit krijg ik te zien als ik naar het profiel van LinkedIn’s CEO Jeff Weiner ga:

Voorbeeld sidebar Dosi.io

Dosi.io weet hier maar liefst drie verschillende profielen met elkaar te combineren. Die van Jeff Weiner (CEO LinkedIn) met een geheel andere Jeff Weiner (via Angellist) en een bedrijfsprofiel op ChrunchBase van Cloudera. Drie locaties, drie verschillende profielen. Dat is nog eens een 100% Frankenstein aggregatie!

Een hackathon is mogelijk niet de juiste plaats om een people aggratie functie in elkaar te hacken. Er komt misschien toch iets meer bij kijken…?

Geef een reactie