Is YER onrechtmatig bezig?

Ik kreeg gisteren een e-mail van YER met daarin onder meer het verzoek om mijn gegevens te controleren en eventueel bij te werken. Op zich niets bijzonders, tot ik de datum zag waarop ik volgens YER de laatste update van mijn cv had gedaan: 25 juni 2007… Mag YER mijn gegevens bijna 6 jaar bewaren zonder mij hierover regelmatig te informeren en mij de keuze bieden of ik al dan niet ingeschreven wil blijven?

image

Geef een reactie

4 Comments
 • Thomas Bos
  says:

  Is wel lang ja, 6 jaar
  college verhaal is duidelijk. Maar vooral voor bedrijven en niet voor bureaus. Juist bureaus hebben er belang bij om kandidaten te volgen en dus minimaal eens per jaar de kandidaat te contacteren en kan dus gelijk checken of er veranderingen zijn. En of de gegevens nog bewaard mogen worden. 
  Als bureau wil je volgens mij kandidaten jarenlang volgen . Geef ik gelijk een tip van Tim: kandidaat is klant is informant.

 • Ron
  says:

  Het college bescherming persoonsgegevens geeft hierover uitleg. YER mag mi gegevens een jaar bewaren en moet ieder jaar opnieuw toestemming vragen om het langer bewaren.
  In een sollicitatieprocedure vraagt u aan de sollicitant bepaalde informatie, zoals geboortedatum, opleidingsniveau en werkervaring. Deze gegevens kan een sollicitant u schriftelijk geven door middel van bijvoorbeeld een sollicitatiebrief of een curriculum vitae. Tijdens het sollicitatiegesprek kunt u aantekeningen maken van de antwoorden die de sollicitant geeft, het verloop van het gesprek en de indruk die u van de sollicitant krijgt. Ook een assessment en/of psychologisch onderzoek maken soms deel uit van de procedure.
  Het is gebruikelijk dat u al deze gegevens verwijdert uiterlijk vier weken nadat de sollicitatieprocedure is beëindigd, met uitzondering van de gegevens van degene die u in dienst neemt. Wel kan een sollicitant u toestemming geven om zijn gegevens langer te bewaren, bijvoorbeeld omdat er op een later tijdstip een mogelijk passende functie beschikbaar komt. Een termijn van maximaal een jaar na beëindiging van de sollicitatieprocedure is hiervoor redelijk. (bron: college bescherming persoonsgegevens)