Faillissementen in april 2013

FaillissementenHet online vacaturevolume in Nederland blijft onverminderd dalen net als het aantal faillissementen. Een ronduit verbluffende ontwikkeling; tenslotte verwacht je een tegengestelde beweging. Werkloosheid omhoog, vacaturevolume omlaag, aantal faillissementen omhoog. En hoewel dat laatste voor het totale Nederlandse bedrijfsleven wel het geval is, vormt  de arbeidsbemiddeling hierop een uitzondering. Bizar…

Maar bizar of niet, de faillissementen vertonen nog altijd een dalende lijn; de trendlijn is ondertussen onder de 14 faillissementen per maand gezakt; 13,8 om precies te zijn. Een maand geleden stond die trend nog op 14,6. En deze 13,8 is exact gelijk aan het cijfer in april 2011 en is daarmee een evenaring van het laagste aantal sinds het uitbreken van de financiele crisis. Het gaat dus best goed in arbeidsbemiddelingsland?

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – april 2013

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – april 2013

In de afgelopen maanden zijn de schommelingen vrij groot, maar op zulke kleine aantallen is het natuurlijk niet verwonderlijk. De trend is echter wel duidelijk; sinds medio 2012 is er sprake van een daling. De sector van arbeidsbemiddelaars is van teflon geworden…

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een reactie

1 Comment